Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday - Here We Go Again! #2

op 11 maart 2019 door

De aankomende maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos FELINE de muziek voor KIMBERLY

Deeper in the water - The Lone Bellow 

Het begint al lekker met heerlijk gitaarwerk. Dit voelt een beetje aan als country muziek. Het eerste boek wat bij me binnen schiet is helaas niet een young adult boek, maar hij voelt wel heel toepasselijk aan: De Scherpschutter van Stephen King. Ik zie echt een Clint Eastwoord achtig figuur in de verte aan komen lopen, met zo'n grote cowboy hoed op. Een beetje zoals ook te zien is op de voorkant van dit boek. 

The Call of the Wild  - Slash

Dit nummer begint met een hoop elektrisch gitaarwerk, zoals uiteraard hoort bij Slash. Het zangwerk is alleen helaas niet heel goed te verstaan, wat het voor mij wat lastig maakt om in te schatten wat nu daadwerkelijk gezongen wordt. Er wordt bij het visuele gedeelte gebruik gemaakt van een skelet met een hoge hoed op (uiteraard!). Maar dit doet mij gelijk denken aan de cover van Reign of the Fallen van Sarah Glenn Marsh. Ik heb dit boek niet helezen, maar door de voorkant van het boek maak ik puur deze associatie.

Strobe Lights - Estrons

Bedankt Feline, ik denk dat ik een nieuwe favoriete band heb gevonden! Wat een heerlijke sound. Lekker alternatieve rock met een goede vrouwenstem. Ik krijg hierbij een beetje het gevoel van Paramore. Ik ben in ieder geval fan. De lyrics moesten me wel even helpen met het bedenken van een boek. Een vrouw die alles over heeft gehad voor een man, zo erg dat ze er gek van wordt. Een beetje een alles overheersende liefde. Dit doet me een beetje denken aan A Court of thorns and Roses en de manier waarop Feyre en Tamlin eigenlijk met elkaar omgaan. Een niet gezonde relatie.

Bad Boy - Red Velvet 

Ok, hier moest ik wel even de lyrics voor opzoeken haha. Ik ben zelf helemaal niet bekend met K-pop muziek en deze damesgroep zegt mij dan ook helemaal niets. Maar aan wie anders kan ik bij een bad boy nou denken dan Reed Royal? Verleiding, het eerste deel in de Royals serie van Erin Watt laat heel goed zien wat voor een bad boy hij echt is. Ik heb ook even een kijkje genomen naar de clip van deze dames en ik denk dat ik met dit boek wel de juiste keuze heb gemaakt. 

All the stars - SZA, Kendrick Lamar 

Zeker vanwege de clip geeft dit me een beete fantasy/ sci-fi gevoel. Het begint een beetje bijbels met het bootje over al die mensen handen. En vervolgens de zangeres in een ruimte met allemaal sterren. Hierdoor moet ik heel erg denken aan Empress of a Thousand Skies van Rhoda Belleza. Een verloren prinses die haar planeet terug moet vinden.

Welke nummers koppelen jullie aan je favoriete boek? 



Reacties op: Music Monday - Here We Go Again! #2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...