Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday - Here We Go Again! #5

op 01 april 2019 door

Op maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos ANOUK de muziek voor FIEN

Hey Cinderella - Suzy Bogguss

Alleen al door de titel kreeg ik meteen een sprookjesachtige indruk dus ik wou oorspronkelijk voor een boek met veel prinsessen gaan zoals De selectie of Royals. Maar toen ik naar de tekst luisterde en de clip bekeek, zag ik dat het helemaal niets met prinsessen te maken had en meer ging over hoe het leven dingen op je pad brengt die je niet verwacht had. Het liedje start met te vertellen over een bruiloft en daarom koos ik voor Voor eeuwig en altijd van Sarah Dessen. Louna heeft op jonge leeftijd de liefde gekend en is die op een tragische wijze verloren, dus ik denk dat ze dit liedje zeker zou begrijpen.

Never Too Late - Amy Macdonald

Al na een paar seconden wist ik meteen welk boek perfect bij dit liedje past: Zoek me tussen de sterren van Francesca Zappia. Amy McDonald zingt over het feit dat je niet zomaar aan de zijlijn kan staan toekijken terwijl de wereld verdergaat en dat het nooit te laat is om iets te ondernemen. Laat dat nou net de evolutie zijn die Eliza ook doormaakte.

Cold Feet - Tenille Arts

Dit vond ik echt een heel erg mooi liedje. Het deed me heel erg denken aan een love triangle, waarbij het hoofdpersonage moet trouwen met de ene maar eigenlijk toch verliefd is op de andere. Ik ben al mijn gelezen boeken nagegaan en ik ben uitgekomen bij Firelight.

Beautifully Unfinished - Ella Henderson

Dit liedje kende ik al en vind ik echt prachtig. Het doet me een beetje denken aan Fallen en Evermore, allebei al wat oudere boeken. De hoofdpersonages komen erachter dat ze in ieder leven verliefd worden op dezelfde persoon maar op één of andere manier telkens weer dood gaan vooraleer ze bij elkaar kunnen zijn. Waardoor hun wederhelften iedere keer opnieuw op zoek moeten gaan naar hun reïncarnaties.

Get Hurt - The Gaslight Anthem

Bij dit laatste liedje kies ik voor A curse so dark and lonely. Rhen loopt nogal veel verwondingen op in het boek, dus get hurt is nogal letterlijk. Harper is zijn enige hoop om zijn koninkrijk te redden en Grey ontvoert haar uit haar eigen wereld.

Zijn jullie het eens met mijn keuzes? 



Reacties op: Music Monday - Here We Go Again! #5

Meer informatie

Gerelateerd