Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mustread Monday #7: De Cirkel

op 10 december 2016 door

Oeps.. een beetje te laat, maar vandaag vertel ik over mijn mustread. Er zijn een aantal Zweedse mensen die de wereld hebben veranderd. Zoals bijvoorbeeld de oprichter van Ikea, vele artiesten zoals Abba en Avicii, maar ook zijn er veel geweldige Zweedse auteurs! Ik ga het hebben over De Cirkel van Mats Strandberg & Sara B. Elfgren, en ja ze zijn Zweeds. Het is een niet zo bekend boek, maar het is echt wel het lezen waard.

Het gaat over 6 scholieren die niks gemeen met elkaar hebben. Ze worden midden in de nacht naar een parkje net buiten de stad geleid. Het blijkt dat ze alle 6 bovennatuurlijke krachten hebben. Vanessa kan bijvoorbeeld onzichtbaar worden. Met hun krachten moeten ze het Kwaad verslaan in het dorpje waar ze wonen, Engelfors.

6d3cc62403b9a33b00da0cd52c9d4b49.jpg

De Cirkel is zo spannend! Het bevat allerlei hekserij en meer van al die bovennatuurlijke dingen. De karakters zijn goed uitgewerkt en ze zijn allemaal verschillend. En dat is wat deze serie zo leuk maakt. Er zijn in totaal 4 boeken van en de laatste twee staan nog niet op mijn boekenkast (geen boekenkast van Ikea helaas) maar natuurlijk al wel op mijn verlanglijstje en ik kan niet wachten om ze te lezen! Van dit boek is trouwens ook een film gemaakt, hij is alleen erg moeilijk te verkrijgen. Daarnaast is de film Zweeds gesproken (suprise) dus zonder ondertiteling wordt het een beetje moeilijk.

Dus vraag de Cirkel voor Kerstmis en misschien ligt hij dan wel te shinen onder je kerstboom! Volgende maandag zijn we weer terug met een nieuwe Mustread!

 



Reacties op: Mustread Monday #7: De Cirkel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mats Strandberg

Mats Strandberg

Mats Strandberg (1976) is een Zweedse journalist, auteur, en fantasyschrijv...

Sara B. Elfgren

Sara B. Elfgren

De Zweedse Sara B. Elfgren (1980) is dramaturge en werkte mee aan dive...