Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

My Reading Journal, hou jij het bij?

op 04 oktober 2018 door

Voor de liefhebbers van Reading Challenges, ordenen en het pimpen van notitieboekjes is er 'My Reading Journal', een boekje waarin je van alles kunt bijhouden; van je favoriete auteurs en personages tot de leukste plottwists en lijstjes van boekreleases. Fien en Merel testten deze voor jullie, wat vonden zij ervan?

Geschreven door Fien en Merel

Merel: Bij het vinden van dit pareltje in de brievenbus, werd ik meteen enthousiast. Je wordt begroet met een simpele, maar mooie turqoise cover en een handig elastisch bandje waardoor je kan zien waar je bent. Op de eerste paar bladzijden kun je dingen over jezelf invullen, zoals je reading paspoort (op de foto rechts), waarbij je onder andere je favoriete genres kunt invullen en hoeveel je ongeveer leest per maand. 

Fien: "De mooiste zinnen - Favoriete personages - De spannendste scènes": deze woorden zijn terug te vinden op de cover van My Reading Journal en ze waren voldoende om me al meteen enthousiast te maken. Wanneer je het boekje dan ook nog eens openslaat, lacht de volgende spreuk je toe: "Use your imagination" en dat vat direct het hele boekje samen. Het boekje is prachtig vormgegeven en nodigt uit om het meteen te gaan vullen met jouw onvergetelijke boekenavonturen.

e18e864e9a06af0719a42cf95f192512.jpg

Merel: Je zult wat tijd en denkwerk aan dit boek kwijt zijn. Zo moest ik goed nadenken welke personages ik het leukst vond, of welke plottwists het beste waren. Het zijn dingen die je moet aanvullen tijdens je leesleven, waardoor dit boekje dus altijd relevant blijft. Het is erg origineel: Je kunt bijhouden wanneer bepaalde bookreleases zijn, aan wie je bepaalde boeken hebt uitgeleend (en wie op jouw zwarte lijst moeten) en van welke auteurs je bepaalde boeken hebt gelezen.

Fien: Het leuke aan dit boekje is dat het je als lezer heel erg doet nadenken over de boeken die je al gelezen hebt. Je zal diep in je geheugen moeten graven om op sommige vragen antwoord te kunnen geven en hierdoor ga je je boeken herinneren waarvan je het bestaan niet eens meer afwist. Bovendien kan je de pagina's van dit boekendagboek niet alleen maar vullen met boeken die je al gelezen hebt, maar ook met het boek dat je nu aan het lezen bent en de boeken die je in de toekomst nog zal lezen. Naast de standaardvragen zoals favoriete personages etc., komt het boekje ook heel erg verrassend uit de hoek. Zo kan je bijvoorbeeld invullen van welke personages je het telefoonnummer zou willen en wat je ze dan zou sturen.

62cf276c9110c5edd2a72c96089c1f05.jpg

Een aanrader of niet?

Merel: Dit boekje is zeker een aanrader voor boekliefhebbers die houden van een beetje DIY'en en houden van ordenen van dingetjes. Ik vind het absoluut een musthave. Het is vooral heerlijk mijn gelezen en uitgeleende boeken bij te houden en later terug te kunnen kijken.

Fien: My Reading Journal is een echt hebbedingetje voor alle boekenliefhebbers, maakt niet uit wat jouw favoriete genre is. Net als Merel vind ik het een echte aanrader voor wie nog geen boekendagboek bijhoudt. Al die apps zijn heel erg handig om je TBR en gelezen boeken bij te houden, maar op papier heeft het net nog dat tikkeltje extra en zeker als het er zo aantrekkelijk uitziet als dit boekje!

Hebben (of nemen) jullie een boekendagboek?



Reacties op: My Reading Journal, hou jij het bij?

Meer informatie

Gerelateerd