Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

One word challenge: Gebroken

op 28 juli 2019 door

In maart verscheen Gewist, het eerste deel in een nieuwe trilogie van de in Nederland nog onbekende auteur Teri Terry. Onlangs verscheen het tweede deel, Gebroken, en vandaag vertellen Maartje, Natasha, Minca en Miranda door middel van een one-word-challenge wat zij van dit vervolg vinden.

Over het boek:

'Ik zou dood moeten zijn na wat ik gisteren deed: vernietigd door de chip die ze in mijn hoofd aanbrachten toen ik werd Gewist'.

Kyla hoort zich niets te herinneren van voordat ze werd Gewist. Maar de duistere geheimen uit haar verleden zitten nog ergens diep in haar verstopt. Als haar oude en nieuwe leven zich met elkaar vermengen, raakt ze verstrikt in een levensgevaarlijke strijd tegen de Hoeders – zonder enig idee wie ze wel en niet kan vertrouwen. Ondertussen heeft ze maar één echte missie: Ben vinden.

In dit aangrijpende vervolg op Gewist dwingt een charismatische maar gevaarlijke man uit haar verleden Kyla een keuze te maken.

Verwachtingen

Hooggespannen

Maartje: Ik vond Gewist een heel fijn boek en vooral het einde vroeg om een snel vervolg.

Bescheiden

Minca: Helaas vond ik het eerste deel van deze reeks niet heel sterk, dus mijn verwachtingen van het vervolg waren niet heel hoog. Ondanks dat het einde best wel spannend was en veel open liet. 

Actievol

Natasha: Ik vond het einde van Gewist spannend en verwachtte een actievol vervolg.

Supernieuwsgierig

Miranda: Ik was aangenaam verrast door Gewist. Ik was dan ook héél benieuwd wat er allemaal in het tweede boek ging gebeuren.

Personages

Voorspelbaar

Maartje: Heel eerlijk, ik vond de personages best voorspelbaar. De nieuwe karakters waren leuk, maar ik had direct door hoe ze in het verhaal zouden passen. Kyla blijft een fijn karakter om over te lezen. Ik voel me met haar verbonden en vind haar gedrag heel natuurlijk overkomen. Zij was ook het enige karakter in dit boek dat ik minder voorspelbaar vond.

Vernieuwend

Minca: Na enkele hoofdstukken ontdekte ik dat er in dit verhaal wat nieuwe personages voorkwamen. Dat was wel vernieuwend en spannend, maar verderop kwam ik erachter dat ik sommige personages wel al snel doorhad. Ik merkte gewoon wanneer iemand niet te vertrouwen was. Aan de ene kant wel jammer. Kyla had wel enkele verrassingen voor ons in petto, maar daar zal ik niet te veel over uitwijden.

Doorzichtig

Natasha: In dit deel komen een aantal nieuwe personages naar voren en sommige personages uit het eerste deel zijn meer aanwezig. Het is fijn om te lezen dat Kyla's wereld groeit, maar de motieven van de personages waren wel doorzichtig.

Verrassend

Miranda: Er zitten in dit boek een aantal nieuwe personages. Ik had enkele van hen toch wel verkeerd ingeschat, over andere personages had ik al dan weer redelijk rap door hoe de vork aan de steel zat. Vooral Kyla zat voor mij vol verrassingen.

Schrijfstijl

Tempo

Maartje: Waar ik in het eerste deel, Gewist, nog wat moeite had met de tempo verdeling in het boek was dat in dit boek niet het geval. Vanaf het eerste hoofdstuk gebeurde er van alles om je aandacht vast te houden en er werden precies genoeg hints of antwoorden gegeven om heerlijk door te kunnen lezen.

Moeiteloos

Minca: Ook ik vond het leestempo in dit boek erg prettig. In het eerste deel had ik ook vaak het gevoel dat er redelijk wat overbodige stukken in zaten, dat was bij Gebroken eigenlijk niet meer zo. Hier was de tempo verdeling eigenlijk best goed waardoor ik steeds maar verder wilde blijven lezen.

Rap

Natasha: Het verhaal is snel geschreven. Gebeurtenissen volgen elkaar rap op. Hoewel het boek nog steeds niet heel veel actie kent - het is vooral een zoektocht naar Kyla's geheugen - weet de schrijfster ervoor te zorgen dat je door wilt lezen. De dromen van Kyla geven namelijk steeds meer prijs. Je wilt haar geheugen ontrafelen.

Vlotjes

Miranda: Er gebeurt constant vanalles in het boek. Maar de schrijfstijl was erg vlot en het aantal gebeurtenissen hoog, waardoor ik aan een snel tempo doorheen het boek geraakte. Gewist las vlot, Gebroken nog vlotter. Het moest en zou uit. Ik wilde écht weten hoe het zat met Kyla en haar geheugen.

Eindoordeel

Geef mij deel 3!

Maartje: Deel twee heeft mij nog meer overtuigd van deze serie. Er gebeurt veel, de wereld wordt steeds interessanter en er blijven nog genoeg vragen over voor een volgend deel. Ik ben heel blij dat Imagine deel drie: Versplinterd al in augustus uitbrengt. 

Skeptisch

Minca: Ondanks dat ik het tweede deel uit deze serie sterker vond dan het eerste deel, blijf ik een beetje skeptisch. Dit heeft vooral te maken met de voorspelbaarheid van het verhaal. Toch ben ik benieuwd waar het verhaal naar toe gaat en kijk ik ook uit naar het volgende deel.

Genoten

Natasha: Ik heb genoten van het snelle verhaal waarin we Kyla nog beter leren kennen. De keuzes die ze maakt passen goed bij haar. Ik ben benieuwd hoe het afloopt met alle instanties die bij haar betrokken zijn. Is het al bijna 15 augustus? Ik kan niet wachten om het laatste deel van deze serie te lezen!

Ongeduldig

Miranda: Het is voor mij nog een redelijk nieuw genre. Misschien hier en daar wat voorspelbaar ja, maar dat heb ik met veel romans en thrillers ook. Soms is het ook gewoon lekker om gewoon lekker door te kunnen lezen. Ik ben écht benieuwd hoe het verder gaat in Versplinterd. Deze ongeduldige meid hoopt dat ze snel in deel drie kan starten, want ik ben in ieder geval heel positief verrast door deze reeks.

Ben jij net zo ongeduldig als Maartje, Natasha en Miranda, of ben jij meer skeptisch over deze serie net als minca?



Reacties op: One word challenge: Gebroken

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Teri Terry

Teri Terry

Teri Terry heeft in Frankrijk, Canada, Australië en Engeland gewoond en heeft da...