Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze favorieten: Alice Oseman

op 27 augustus 2021 door

Wat is je favoriete boek? Wie is je favoriete auteur? Dit zijn vragen die regelmatig aan lezers, bloggers en reviewers worden gesteld. Maar het zijn ontzettend moeilijke vragen om te beantwoorden. Je favoriete boek hoeft namelijk niet van je favoriete auteur te zijn. Om een poging te wagen hebben we een nieuwe artikelreeks bedacht namelijk: Onze favorieten. Om de beurt focussen we ons op onze favoriete auteur en beantwoorden de hamvraag: welk boek van deze auteur is je favoriet?

Dit artikel is geschreven door Nina

Wie is je favoriete auteur?

Ik kan niet met 100% volle overtuiging zeggen wie mijn absolute favoriete auteur is. Ik heb er gewoon meerdere. Ik kan echter wel zeggen dat Alice Oseman een van mijn grootste favorieten is. Het is nu ongeveer 2 jaar geleden dat ik kennis maakte met haar graphic novel serie Heartstopper en sindsdien heb ik al haar boeken meteen gekocht en gelezen zodra ze uitkwamen. 

Welke boeken heeft deze auteur geschreven?

Alice schrijft YA contemporary boeken en de graphic novel serie Heartstopper. Al haar boeken bevatten een brede hoeveelheid lhbt+ representatie. Ze schuwt niet van het behandelen van moeilijke en zwaardere thema's maar zorgt er altijd voor dat haar boeken op een positieve en hoopvolle manier verteld worden. 

Heartstopper:

Solitaire series:

Losse boeken: 

Welk boek van deze auteur is je favoriet?

Tot nu toe heb ik alleen het boek Solitaire 4 sterren gegeven. Al haar andere boeken heb ik meer dan de volle 5 sterren toegekend. Met elk verhaal weet Alice me weer op een andere manier te raken en laat ze me dingen doen inzien over mezelf. Mijn absolute favorieten zijn toch wel echt de Heartstopper boeken. Het verhaal van Nick en Charlie kan me echt altijd nieuwe hoop geven als het wat minder gaat en daarom zie ik deze boeken ook echt als mijn go-to comfy read. Het doet me dan ook zeker veel pijn dat volume 5 de laatste gaat zijn. Ik weet zeker dat Alice mijn jongens een mooi einde zal geven en gelukkig kan ik de boeken tot in de oneindigheid blijven herlezen. 

Zijn er boeken van deze auteur verfilmd? Zo nee, welk boek of welke serie zou je verfilmd willen zien?

Het filmen van de Netflix serie voor Heartstopper is net afgerond en de serie wordt volgend jaar ergens op de streaming website verwacht. Ik ben zooo benieuwd naar deze serie en kan dus echt niet wachten tot hij erop staat! Alice is heel erg betrokken geweest bij het filmen en heeft zelf ook het gehele script geschreven en de acteurs gekozen. Hierdoor weet ik zeker dat het een prachtige serie gaat worden die niet onder zal doen voor de boeken. 

Ik hoop dat de Heartstopper serie een groot succes wordt en dat dit succes de deuren opengooit om al haar novelles ook te gaan verfilmen! Ongeacht welke er verfilmd worden, ik zou ze allemaal kijken en herkijken. 

Als je deze auteur zou mogen interviewen, wat zou jouw hamvraag aan hem/haar zijn?

Dit vind ik wel echt een lastige vraag! Ik vind het altijd geweldig om een van mijn favoriete schrijvers te ontmoeten en ik hoop Alice ook zeker volgend jaar eindelijk te kunnen ontmoeten op YALC in Londen. Toch kom ik op zo'n moment niet verder dan stamelen hoe goed ik haar boeken vind, vragen om al mijn boeken te signeren en als het even kan samen op de foto te gaan. Ik ben vooral wel benieuwd naar haar ideeën en mogelijke boeken voor in de toekomst dus ik denk dat ik zou vragen wat voor een boek ze sowieso nog wilt gaan schrijven. 

Wat is je favoriete quote van deze auteur?

''I've learned some things. [...] Like the way friendship can be just as intense, beautiful, and endless as romance. Like the way there's love everywhere around me - there's love for my friends, there's love in my paintings, there's love for myself.'' - Loveless

Dit boek en deze quote geven op een prachtige manier aan dat je leven ook nut heeft en heel kan zijn zonder een relatie. Liefde kan van zo veel verschillende dingen of kanten komen en je hart vullen. 

Hebben jullie al een boek van Alice Oseman gelezen? Wat vond je ervan? Of ben je dat nog van plan?



Reacties op: Onze favorieten: Alice Oseman

Meer informatie

Over

Alice Oseman

Alice Oseman

Alice Oseman (1994) kreeg haar eerste uitgeefcontract toen ze slechts zeventien ...