Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze fictionele crushes

op 30 juli 2018 door

Als Young Adult lezer herken je het vast wel: ondersteboven zijn van niet-bestaand meisje of jongen uit een boek. Oef, moeilijk om overheen te komen! In het artikel van vandaag lees je onze fictonele crushes, laat die van jou achter in de reacties.

Zayne - The Dark Elements

Merel: Ik ben, als één van de enige Young Adult lezers op aarde volgens mij, een enorme fan van de beschermende good guy, zoals Adam in van Vrees Me, maar ook Zayne van The Dark Elements. Hij is zo lief, beschermend en sexy, deze jongens verdienen het niet om zomaar opzij geschoven te worden voor een bad-guy-die-uiteindelijk-toch-goede-kanten-heeft. Ik hou niet zo van clichés... 

Puck - De IJzerkoning 

Fien: Bovenstaande herken ik zelf ook, al is Puck natuurlijk niet helemaal een goodguy. Hij is grappig, mysterieus en beschermend. In tegenstelling tot het ijskonijn Ash is Puck juist degene die het boek leuk houdt met zijn commentaren. Ash is het type bad-boy, die ik inmiddels zat ben. Hij heeft de persoonlijkheid van een kartonnen doos en voegt niets substantieels toe aan het verhaal. Puck heeft wel bad-boy eigenschappen, maar hij is vanaf het begin berschermend tegenover Meghan. Zijn persoonlijkheid is -afgezien van het feit dat hij een soort elf is- veel realistischer. 

Rhysand - Hof van Doorns en Rozen

Claudia: Rhysand is echt mijn ultieme crush. Als je hem net leert kennen lijkt hij heel arrogant, kortaf en kil. Maar uiteindelijk blijkt hij zo lief, grappig en ontzettend zorgzaam te zijn. Ook hangt er altijd wel een mysterieuze sfeer bij hem, wat hem voor mij nog interessanter maakt. Natuurlijk wordt het ook alleen maar beter als hij daarnaast ook enorm knap is. Hij heeft een hoge functie in the Night Court, maar hij weet zijn werk goed gescheiden te houden van zijn privé leven en staat altijd voor iedereen klaar. Zijn personage groeit in elk van de boeken uit de serie en, hoewel ik dacht dat dat niet kon, vind ik hem steeds leuker worden.

Maxon - De Selectie 

Tinke: Ik ben echt een grote fan van de Selectie serie. Dan kan je ook maar van één ding uit gaan. Een groot fan van de fantastische jongens die in het verhaal zitten. Mijn favoriet is Maxon, want hij is zo geweldig. Hij is lief, zorgzaam en knap, wat wil je nog meer. Hij vind een grapje wel leuk en is zeer wijs. Hij is een rechtvaardige jongen die de troon verdient en vooral echte liefde. Hij is echt mijn nummer een fictionele crush! (Maar een andere hottie mag ook wel langskomen)

Dimitri - Vampire Academy

Elke: Ik weet niet wat het is met Dimitri, maar hij is nog steeds mijn nummer 1 YA-crush. Hij is stoer, mysterieus, liefdevol en super trouw. Ik vind hem op een vreemde manier heel romantisch, omdat hij heel vastberaden is om Rose niets te laten overkomen, maar tegelijkertijd best wel moeite heeft met zijn gevoelens en zijn plicht. Die verboden liefde-trope is toch wel heel catchy - dat is waarschijnlijk deels de allure van Dimitri. En wie kan zijn Russische accent nou weerstaan?

Wat is jouw fictionele crush?



Reacties op: Onze fictionele crushes

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is de #1 New York Times bestsellerauteur van de Selection-serie en Si...