Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Read-a-long: Bloed en beenderen: Update 2

op 05 oktober 2018 door

Onndertussen zijn we al een heel eind gevorderd in het boek. Of dat zouden we toch moeten zijn.... Er zijn al heel wat dingen gebeurd: Inan heeft opeens magische krachten gekregen, we hebben Lekan, de laatste sêntaro, ontmoet en magie aan het werk gezien. Maar wat vinden we er tot nu toe van? In deze tweede leesupdate bespreken we de nieuwe gebeurtenissen in het verhaal en vragen we naar jullie mening.

UPDATE 2: Hoofdstuk16 t.e.m. 45: 

Fien: Ik heb de mijlpaal voor vandaag helaas niet gehaald... De voorbije dagen waren zeer druk en daardoor zit ik nog maar aan hoofdstuk 21. Desondanks is er toch al heel wat gebeurd. Zélie, Amari en Tzain zijn op weg gegaan naar Chândomblé, de eerste stop op hun queeste om de magie terug te brengen. Niet alleen Zélie voelt dat de magie terug is, maar ook Mama Agba en zelfs Inan ervaren de effecten van de magie. Inan denkt, volgens mij onterecht, dat de magie een soort van virus is dat hij van Zélie gekregen heeft. Ik denk dat hij nog in de ontkenningsfase zit, maar dat komt vast goed. In Chândomblé maken ze kennis met Lekan, hij vertelt hen hoe het komt dat de magie verdwenen is en hoe ze die terug kunnen halen. Hun samenzijn wordt al snel verstoord door Inan en zijn soldaten, waarna Lekan na een helse vlucht vermoord wordt door admiraal Kaea. Wat vinden jullie van het feit dat Zélie de enige is die de magie kan terugbrengen? Bloed en beenderen lijkt wel opgebouwd uit clichés: iemand is uitverkoren en alleen die persoon kan de wereld redden. Toch stoort het me helemaal niet en leest het boek lekker weg! Ik ben heel erg benieuwd naar wat de volgende hoofdstukken zullen gaan brengen en hoop snel terug op schema te zitten. Voor ik het vergeet: wat ik echt superorigineel vind, is de toevoeging van de lionaires. In plaats van paarden gebruiken ze leeuwen en luipaarden, dat vind ik echt een heel leuke toevoeging aan de cultuur van Orïsha.

Iris: Ik heb helaas hetzelfde als Fien gehad. Ik zit nu in hoofdstuk 18, maar ik ben van plan dit weekend sowieso nog een inhaalslag te maken. Het is al best wel laat op het moment dat ik dit stukje schrijf, dus ik houd het een beetje kort, aangezien ik doodop ben. Op dit moment geniet ik echt van het verhaal. Ik vind Zélie nog steeds superinteressant, maar ik begin ook steeds meer interesse te krijgen in de prinses. Ik denk dat Amari en Tzain misschien nog wel in een relatie eindigen. En Inan... Ik ben zo nieuwsgierig hoe hij zich gaat ontwikkelen. Gaat hij helemaal door het lint, omdat hij met magie ‘besmet’ is? Of draait hij de knop om en komt hij bij team Maji? We zullen wel zien, denk ik. Ik ga in ieder geval zo naar mijn bed. Alvast weltrusten en veel leesplezier voor morgen!

Heb je onze eerste update gemist? Geen nood, die vind je hier terug!

Wat vinden jullie tot nu toe van het verhaal? Zijn er dingen die jullie graag anders zouden zien? Laat het ons vooral weten in de reacties!



Reacties op: Read-a-long: Bloed en beenderen: Update 2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi (1994) is een Nigeriaans-Amerikaanse auteur. Ze woont in San Diego ...