Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready To Read

op 18 juli 2017 door

Elk kwartaal brengt Van Ditmar een nieuwe editie uit van Ready To Read. Hierin staan ontzettend veel nieuwe Engelse boeken die uitkomen in het volgende kwartaal. Een tijdschrift vol met nieuwe boeken geeft natuurlijk erg veel inspiratie, vandaar dat wij onze favoriete nieuwe Engelstalige YA-boeken op een rijtje zetten en jullie hopelijk ook enthousiast maken!

1. Dazzling Heights van Katherine Mcgee

Dit boek is het vervolg van The Thousandth Floor (Duizend Hoog), en gaat verder waar Duizend Hoog eindigd. In het eerste boek lezen we vanuit verschillende personages. De levende personages komen in Dazzling Heights terug. Het leven gaat door na de gebeurtenis in Duizend Hoog. Maar de gebeurtenis zit nog vers in het geheugen van de personages. Het leven gaat verder, maar het is hard als je een groot geheim hebt. En als oude bekende tegenkomt wordt het alleen maar moeilijker. 

Ik vond Duizend Hoog echt super leuk om te lezen. Ik had geluk dat ik hem mocht lezen voor een leesclub en was echt super enthousiast. Vooral het einde!! Ik wilde meer en gelukkig is er nu ook meer. Waar ik vooral naar benieuwd ben is hoe het leven verder is gegaan. Het was aan de ene kant een gesloten einde, maar aan de andere kant een open einde. Ik kan in iedergeval niet wachten om Dazzling Heights te lezen!

Tinke

2. What to say next van Julie Buxbaum

Waar dit boek over gaat? Twee tieners vinden elkaar op een moment waarop ze het hard nodig hebben. Meer is voor mij niet belangrijk, het gaat om de auteur: Julie Buxbaum! Begin dit jaar las ik haar andere boek Vertel me drie dingen en dat boek is zo geweldig dat er geen twijfel mogelijk is: ik moet haar volgende boek ook lezen!!

Het boek is inmiddels al verschenen (11 juli), maar ik ben er niet voor naar de winkel gerend. Ik lees namelijk niet echt Engelstalige boeken, dus ik hoop dat het boek in het Nederlands wordt uitgebracht. Ik verzoek met name uitgeverij De Fontein bij deze vriendelijk, doch dwingend, om de vertaling uit te geven. Please? :)

- Femke

3. They Both Die At The End van Adam Silvera

Als er een schrijver is waarvan ik nog steeds verbaasd ben dat hij nog niet is opgepikt door een Nederlandse uitgeverij, is het wel Adam Silvera. Zijn twee eerdere boeken, More Happy Than Not en History is all you left me, zijn echte hits in de VS en omstreken. Zijn nieuwste boek is eigenlijk een beetje vreemd beschreven, maar het klinkt gewoonweg geniaal. Twee jongens worden door de Dood verteld dat ze de volgende dag zullen sterven. Tja, wat doe je dan?

Ik denk dat dit een boek boordevol humor, liefde en geniale scènes zal zijn. Ook heb ik al zoveel goeds gehoord over Sivera's eerdere boeken, dus moet ik gewoon deze lezen. Het klinkt anders dan anders en uniek. Precies iets wat de Nederlandse YA-wereld nodig heeft. Ja, dit is het boek waar ik oprecht het meest naar uitkijk! ;)

- Audrey

4. There's Someone Inside Your House van Stephanie Perkins

Stephanie Perkins staat natuurlijk bekend voor haar romantische Young Adults, zoals Anna and the French Kiss of Lola and the Boy Next Door. Daarom vond ik het ook zo verrassend dat ze nu ineens kwam met iets heel anders - een slasher / horror YA! Ik heb persoonlijk nog nooit zoiets gelezen, dus werd ik meteen enthousiast. Films zoals Scream vond ik altijd hilarisch én eng tegelijk, maar ik had nog nooit zoiets in boekvorm 'gezien' - althans, niet in het YA genre. There's Someone Inside Your House is een YA meets Scream boek over een high school die geteisterd wordt door een serie moorden, en om op zoek te gaan naar de dader moeten de hoofdpersonen een hoop enge mysteries ontrafelen. 

Het boek klinkt simpelweg super spannend én cool. Ik heb nog nooit zoiets gelezen en kijk dus heel erg uit naar dit boek! Vooral omdat het horror subgenre in YA nogal op een laag pitje staat. Ook vind ik het grappig dat een schrijfster die bekend staat om haar romantische werk nu iets totaal anders gaat doen. Kortom: dit boek staat hoog op mijn to-read lijstje! Misschien zien jullie hem binnenkort wel op de spot verschijnen... 

- Elke

5. S.T.A.G.S van M.A. Bennet 

M.A. Bennet is een schrijfster die waarschijnlijk nog weinig bellen laat rinkelen bij de meeste Nederlanders, maar na 10 Augustus komt daar zeker verandering in! Het boek S.T.A.G.S, voor fans van The Hunger Games en Looking for Alaska, is namelijk een bloedstollend verhaal waar ik heel erg naar uitkijk. Ik ben een grote fan van beide boeken en werd dus al bij de eerste beschrijving erg benieuwd naar dit boek. 

'Nine students, Three Bloodsports, One deadly weekend' Greer wordt samen met een paar andere studenten uitgenodigd om een weekend te jagen, schieten en vissen bij Henry. Een leuk weekend dat langzaam in een grote nachtmerrie veranderd...                                                  Gelukkig hoeven we nog maar een paar weken te wachten! 

- Kayleigh

6. Because You Love To Hate Me

Because You Love To Hate Me is een boek met daarin dertien verschillende re-tellings van sprookjes vanuit het perspectief van de villain. Aan elk verhaal heeft één auteur gewerkt samen met een bekende booktuber. In totaal dus dertien auteurs, onder wie Marissa Meyer (Cinder) en Renee Ahdieh (The Wrath & The Dawn), en dertien booktubers, zoals Jesse George (JessetheReader) en Zoë Herdt (readbyzoe).

Er is niet heel veel bekend over het boek, maar dat bekende auteurs gaan samenwerken met bekende booktubers, maakt het interessant. Heel veel van mijn favoriete booktubers doen dan ook mee, zoals Sasha Alsberg, Christine Riccio, Kat O'Keeffe, Jesse George, etc. Daarom ben ik heel benieuwd hoe dit boek nou uiteindelijk geworden is en zou ik het heel graag willen lezen.

- Iris

7. We see everything van William Sutcliffe

We see everything is een thriller die zich afspeelt in futuristisch Londen. Londen is onder constante bewaking en privacy is ver te zoeken is. Toen ik dat las deed het me meteen denken aan 1984 van George Orwell. Ik was meteen benieuwd naar andere gelijkenissen tussen de boeken. Zo ver ik kon vinden hielden daar de vergelijkenissen op. We see everything gaat over Lex en Alan twee jongens die elkaar nooit zullen ontmoeten maar aan elkaar verbonden zijn door een man. Alan kent hem als #K622, een high-profile target en Lex noemt hem papa.

Het boek wordt aangeraden voor fans van Patrick Ness en Malorie Blackman. Na het lezen van A monster calls van Patrick Ness ben ik verliefd geworden op zijn schrijfstijl. Ik hoop dat dit boek echt wat voor mij is!

Manon

8. The Loneliest Girl in the Universe van Lauren James

Dit boek gaat over Romy, een meisje dat helemaal alleen in een ruimteship op weg is naar een nieuwe planeet. Dan hoort ze dat er een nieuw ruimteship op weg is naar dezelfde planeet, met daarin een jongen, J. Ze communiceren met elkaar via email, maar vanwege het enorme verschil in afstand duurt het soms wel maanden voordat ze een antwoord van elkaar ontvangen. Langzaam maar zeker wordt Romy verliefd op J. Maar wat weet ze nu eigenlijk van hem? 

Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek. Ik houd veel van boeken die zich afspelen in de ruimte, het heeft een mysterieus en zeker ook een eenzaam aspect. Mijn verwachtingen zijn hoog voor dit boek; ik denk dat het niet zomaar een liefdesverhaal zal zijn, maar dat er zeker ook een mysterieus tintje aan zit. Ik kan niet wachten om het te lezen!

- Claudia

Hopelijk hebben we jullie een beetje enthousiast gemaakt met deze nieuwe boeken! Wil je de Ready to Read nou ook doorbladeren? Schrijf je dan nu in voor een gratis lopend abonnement met ingang van de komende editie, voor het vierde kwartaal van 2017, boeken die verschijnen in oktober, november en december. De nieuwe Ready to Read gratis thuis ontvangen kan via deze link.

Naar welke boeken kijk jij uit? Laat het ons weten in de comments!



Reacties op: Ready To Read

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Buxbaum

Julie Buxbaum

Julie Buxbaum (1977) is de New York Times bestsellerauteur van de YA-roman Verte...

Katharine McGee

Katharine McGee

Katharine McGee is geboren in 1988 in Mattoon, Illinois. Eerder werkte ze als re...

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins is een Amerikaanse auteur van YA-romans. Ze werkte eerder als ...

William Sutcliffe

William Sutcliffe

William Sutcliffe (1971) is een Brits auteur. Hij begon zijn carrière met...