Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready To Read - ons lijstje voor najaar 2018

op 14 augustus 2018 door

Drie keer per jaar geeft Van Ditmar - Engelse partner van Hebban - een geweldig leuke folder uit met de Engelse boeken die op je verlanglijstje moet zetten. Ieder van ons heeft uit de folder een boek uitgekozen waarnaar zij uitkijkt én hoogstwaarschijnlijk al gepre-orderd heeft. Lees je mee welke Engelse boeken je moet hebben dit najaar? 

Audrey: A Very Large Expanse Of Sea - Tahereh Mafi (16-10-2018)

Het is helemaal geen verrassing dat dit boek bij mij al eeuwen gepre-ordered staat. Tahereh Mafi is verreweg mijn favoriete schrijfster. Meestal schrijft ze boeken met een fantastisch tintje, maar deze keer heeft ze gekozen voor een autobiografische contemporary die haar ervaringen als moslima in de US na de aanslagen van 9/11 beschrijft. Ik verwacht dat dit een uniek werk zal zijn, die elke lezer zal raken recht in het hart. Precies zoals ik elke keer van Tahereh gewend ben. 

Merel: Beasts made of Night - Toni Onyebuchi (04-09-2018)

Ik ken de schrijver niet, maar het plot van dit boek sprak me meteen aan: Een jongen die een sin-eater is binnen een soort cult en uiteindelijk de wereld zal moeten redden. Een interessante YA-fantasy lijkt me. Ik las dat Sabaa Tahir het boek aanraadde, en haar zou ik blind vertrouwen, dus ik ben erg benieuwd naar dit boek. 

Femke: No Fixed Address - Susin Nielsen (04-10-2018)

Ik kan niet anders dan in de herhaling vallen door het nieuwe boek van Susin Nielsin te noemen, puur omdat ze Susin Nielsin is en onwijs leuk schrijft! Haar boeken vind ik grappig en schattig, dus ik ben fan! 

Elke: The Dark Descent of Elizabeth Frankenstein - Kiersten White (25-09-2018)

Ik hou echt van hervertelde klassiekers, dus ben ik natuurlijk super benieuwd naar Kiersten's versie van Frankenstein van Mary Shelley. Het idee van een jonge vrouw die de uitvinder Frankenstein ontmoet en in zijn geheime en mysterieuze leven duikt klinkt ontzettend interessant. Bovendien hou ik enorm van YA die historisch zijn uitgezet, dus ik kan niet wachten!

Fien: The Boneless Mercies - April Tucholke (4-10-2018)

Deze titel sprak me meteen aan en toen ik dan ook nog eens de korte inhoud las, was ik al helemaal verkocht! Volgens mij zijn de meiden in dit boek heel erg badass en dat vind ik enorm verfrissend in het YA-genre. Bovendien is het een standalone, wat we niet zo heel veel tegenkomen in YA-fantasy en een pluspunt is dan ook dat we niet hoeven te wachten op een vervolg!

Naar welke boeken kijk jij uit dit najaar?



Reacties op: Ready To Read - ons lijstje voor najaar 2018

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Amerikaanse thrillerauteur voor young ad...

Susin Nielsen

Susin Nielsen

Susin Nielsen wilde altijd schrijfster worden. Nou ja, eigenlijk musicalster, ma...