Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read - zomer 2018

op 04 april 2018 door

En ook nu viel de nieuwe editie van Ready to Read weer bij ons op de mat. Dit keer met alle nieuwe boeken van deze zomer. Er zaten weer wat pareltjes tussen en onze veel te lange TBR-lijst is alleen maar groter geworden. In dit artikel vertellen we jullie naar welke boeken wij uitkijken. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

1. On the come up - Angie Thomas

Iris: In mei komt het tweede boek van de The Hate U Give schrijfster, Angie Thomas, uit. Voor degene die het gemist hebben The Hate U Give speelt zich af in een "armoedige" buurt in de VS, waar regelmatig sprake is van bendes en politiegeweld. Het tweede boek van Thomas speelt zich af in dezelfde wijk als The Hate U Give, maar dit keer volg je een rappende tiener. Als je een beetje met de Young Adult Club bekend bent, weet je waarschijnlijk al dat ik het eerste boek van Thomas geweldig vond. Ik kijk dan ook heel erg uit naar dit boek en kan niet wachten. 

2. The chearleaders - Kara Taylor

Tinke: In juli komt dit super gave boek uit! Het heeft mystery en het maakt me nieuwsgierig! De cover vind ook ook vet gaaf. Het verhaal gaat over een stad waar chearleaders verbannen zijn, de oorzaak jaren geleden zijn alle chearleaders dood gegaan. Het verhaal klinkt echt geniaal en kan niet wachten om dit boek te kunnen lezen!

3. Light filters in (poems) - Caroline Kaufman

Femke: Dit is een verzameling van korte, krachtige gedichtjes van Instagrambekendheid Caroline Kaufman. Ik ken haar of haar account of haar gedichten helemaal niet, maar zo'n poëziebundel is wel iets wat ik door zou bladeren als ik in een boekhandel sta. Voor iedereen is er wel iets van schoonheid in een gedicht te vinden! Dus dit boek ga ik onthouden :)

4. The smoke thieves - Sally Green

Merel: Dit wordt het eerste boek in een nieuwe fantasy-YA serie, en daar mag je me altijd voor wakker maken! Het verhaal gaat over vijf personages: Een prinses, een verrader, een soldaat, een jager en een dief, die samen moeten werken om vrede te herstellen. Het concept lijkt me heel interessant en gaaf. 

5. Leah on the Offbeat - Becky Albertalli

Elke: Ik vond Becky's andere boek - Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld - echt geweldig, dus deze wilde ik zeker te weten ook lezen. Ik vind het vooral leuk dat Leah een plus-size meisje is én biseksueel is, omdat die echt ondergerepresenteerd zijn in YA. Ook vond ik Leah echt geweldig in Simon, dus kan ik niet wachten om meer over haar te lezen. Toen ik deze in de Ready to Read zag, wist ik dat ik deze zou kiezen voor dit artikel. Ik kan niet wachten op dit boek! 

Naar welke boeken kijken jullie uit? Laat het ons weten in de reacties!



Reacties op: Ready to Read - zomer 2018

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Angie Thomas

Angie Thomas

Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren ...