Verliefd of Niet? - De Jongen met Twee Namen

op 13 maart 2019 door

Een nieuw jaar, een nieuw artikelformat! In Verliefd of Niet bespreken we een boek aan de hand van redenen voor jullie om het boek wel of niet te lezen. In de eerste editie bespreken we het nieuwe boek van Maggie Harcourt: De Jongen met Twee Namen. Maartje, Miranda, Merel en Laurie zetten de redenen voor jou op een rijtje!

Over het boek

Verliefd op de auteur van je nieuwe lievelingsboek... Samen met haar vader organiseert Lexi boekenconferenties. Vele weekenden brengt ze door in hotels en ze maakt er vrienden voor het leven. Dan leest ze een boek dat haar wereld op zijn kop zet. Wat doe je als achter het pseudoniem van je favoriete auteur die ene arrogante jongen schuilgaat? Wanneer is hij Haydn Swift en wanneer is hij Aidan Green? En op wie van de twee is Lexi verliefd aan het worden?

Redenen om het boek te lezen

a9743b9b440f95a0b50dec29b70657c1.jpg


De schrijfstijl is makkelijk en toegankelijk, er zijn geen complexe of erg lange zinnen en er is genoeg dialoog. (Merel)

- Als je even zin hebt in een boek dat je tussen 'de zware kost' heen kunt lezen, is het een goed boek om op te pakken. Het verhaal heeft niet mega veel diepgang en is een beetje nerdy door de conventie-informatie. (Merel)

- Als je houdt van lief en fluffy, met een schattige verliefdheid is dit boek voor jou. (Maartje)

- Als je houdt van boeken over vriendschap en familie. Boeken waarin echte mensen worden beschreven, met hun liefde, maar ook hun ruzies en jaloezie, vind je het vast een leuk boek. (Maartje)

- De cover is echt heel leuk. Al die verschillende karakters op een kronkelend pad en dan een jongen aan de ene en een meisje aan de andere kant van het pad. Dit nodigt uit tot lezen. (Maartje)

- Aan het eind van het boek zit een hoofdstuk uit het boek van Haydn Swift, dit las lekker weg en maakte nieuwsgierig. Gaat Maggie Harcourt, net als Rainbow Rowell met Carry On, een spin-off schrijven? Ik zou benieuwd zijn naar dat verhaal. (Maartje)

- Als je houdt van boeken over boeken, fandoms en cosplay mag De Jongen Met Twee Namen niet in je kast ontbreken.. (Laurie)

- Als je toe bent aan een feelgood Young Adult boek is dit hét boek dat je op dit moment moet lezen. (Laurie)

- Als je toe bent aan een boek met diversiteit, maar waarin het niet te erg wordt geforceerd raad ik dit boek zeker aan. (Laurie)

- Als je graag een boek leest met een voorspelbaar happy ending. (Miranda)

- Als je het heerlijk vindt om je tijdens het lezen weer eens een verliefde tiener te voelen, met de nodige issues, vriendschappen en familiedingetjes. (Miranda)

- Als je toe bent aan een boek met niet teveel diepgang, dat niet te ingewikkeld is en gewoon vlotjes wegleest.(Miranda)

Redenen om het boek niet te lezen

532976d2f9acb3fd29946a6c02ea0173.jpg
- Het is moeilijk om hoogte te krijgen van de hoofdpersoon, ze lijkt niet echt een uitgesproken persoonlijkheid te hebben, op bazig zijn na. Daarnaast moet ze zeventien voorstellen, terwijl de acties en gedachten van de hoofdpersoon meer de indruk geven dat ze twaalf is. (Merel)

- Het verhaal heeft weinig diepgang. Dit kan een voordeel of nadeel zijn, maar als je zin hebt in een boek met veel diepgang moet je dit boek toch niet oppakken. (Merel)

- Ik vond het moeilijk om de verliefdheid die ontstaat te voelen. Vooral Lexi was vaak negatief over Aidan/Haydn en ik begreep haar omslag naar verliefdheid echt niet. (Maartje)

- Ik vond Aidan/Haydn niet echt twee verschillende personages in één. Voor mij had het contrast tussen jongen en schrijver groter gemogen. Dan had ik het negatieve gevoel en daarna de verliefdheid van Lexi vast ook beter begrepen. (Maartje)

- Ik kon me totaal niet inleven in de personages. Het is zoals Merel al zei erg oppervlakkig en Lexi gedraagt zich te jong voor haar leeftijd. Ze had moeite met het loslaten van dingen waardoor je haar ook niet echt leert kennen en waardoor ze wat stug overkwam. (Laurie)

- De Nederlandse titel past niet goed bij het boek, want een convention is gewoon een conventie en niet een conferentie. De Engelse titel vind ik hierdoor beter bij het verhaal passen, want deze maakt de setting van het boek meteen een stuk duidelijker. (Laurie)

- Als je niet houdt van boeken waarin het verhaal op de helft van het aantal pagina's verteld had kunnen worden; sommige stukken werden veel te lang uitgesmeerd. (Miranda)

Verliefd of Niet? 

Merel: Niet.

Laurie: Niet. Ik vind het niet slecht, maar niet een topper. Net als Maartje geef ik het 2,5 sterren.

Maartje: Ik gaf het boek 2,5 sterren,afgerond naar drie.  Ik ben dus niet verliefd, maar het was ook niet heel vreselijk, een beetje vlinders, maar niet verliefd.

Miranda: Ik geef, met moeite, 3 sterren. Ik vond het niet tegenvallen,maar ook geen hoogvlieger. Niet verliefd, maar ik flirt er wel mee. Ik ben wel benieuwd of Haydns boek ook gepubliceerd gaat worden.  Daar zat ik gelijk al meer in het verhaal.

Ga jij De Jongen met Twee Namen lezen of heb je dat al gedaan, en wat vond je ervan?Reacties op: Verliefd of Niet? - De Jongen met Twee Namen

Meer informatie

Gerelateerd

Over