Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Recensie: Heartstopper 3

op 01 februari 2022 door

Met ook het Nederlandstalige derde deel van Heartstopper in mijn handen kan ik mezelf toch wel een trouw lid van de  blogtour voor deze geweldige serie noemen. Dankzij Best of YA kan ik mijn liefde voor deze graphic novel serie nu ook met de Nederlandstalige lezers delen. In dit artikel lezen jullie mijn uiterst enthousiaste en positieve review over het derde deel. 

Dit artikel is geschreven door Nina 

In dit derde deel gaan we met Nick en Charlie mee op avontuur in de stad van de liefde: Parijs! We lezen niet alleen hoe Nick en Charlie een nieuwe stad verkennen, maar ook hoe ze meer mensen vertellen over hun relatie en hoe ze meer over elkaars worstelingen in het dagelijkse leven te weten komen. We zien dat zelfs met een geliefde aan je zijde, het leven alles behalve makkelijk kan zijn. Hierdoor zien we dat hoe sterker hun gevoelens worden, hoe meer Nick en Charlie elkaar nodig zullen hebben. 

Hierbij een lijstje met punten om je te overtuigen dat dit derde deel een must-read is:

  1.         Nick en Charlie zijn officieel een stel en laten ook in dit deel weer ontzettend mooi zien hoe een relatie met                               wederzijdse steun en respect eruit ziet.
  2.         We zien hoe Tao en Elle dichter naar elkaar toe groeien en hun eigen avontuur tegemoet gaan.
  3.         Tara en Darcy laten ons een kijkje nemen in hun relatieverleden en geven onze jongens enkele wijze lessen mee.
  4.         Nick voelt zich zeker en sterk genoeg om meer mensen te vertellen over zijn relatie met Charlie.
  5.         Charlie krijgt te mogelijkheid om met een vreselijk persoon uit zijn verleden af te rekenen.
  6.         Last but not least, dit alles speelt zich af in te prachtige stad Parijs. Een geweldige setting om het verhaal van                        Nick, Charlie en hun vrienden beter te leren kennen en samen op avontuur te gaan.

Voor Nick gebeurd er een hoop in dit deel van Heartstopper. Aan het einde van deel 2 vond hij de  moed om zijn moeder te vertellen over zijn relatie met Charlie. In dit deel merkt hij dat uit de kast komen niet een eenmalig iets is. Nicks broer en zijn vrienden weten nog van niks. Hiernaast merkt hij dat Charlie moeite heeft met eten en tijdens de reis door Parijs nogal met zichzelf in de knoop zit. Ik had Nick geen beter advies kunnen geven dan hoe hij er zelf mee om is gegaan. Hij weet de kracht te vinden om genoeg in zichzelf en zijn relatie met Charlie te geloven om open te kunnen zijn over zijn gevoelens voor een hele groep klasgenoten. Het kan hem niet langer schelen wat anderen misschien wel niet over hem zouden denken en durft voor de volle 100% zichzelf te zijn. Ook weet hij de juiste dingen te zeggen tegen Charlie zodat die zich open durft te stellen en durft te vertellen waarom hij soms zoveel moeite heeft met eten. Nick laat hierbij nogmaals zien wat voor een geweldige vriend hij is door geduldig te zijn en Charlie te steunen op de juiste momenten. Daarom wil ik Nick laten weten dat hij het geweldig doet en zeker verder moet gaan met het volgen van zijn hart. Want zolang je je hart volgt kun je nergens spijt van hebben.

Als jullie een tip of compliment konden geven aan Nick, wat zou dit dan zijn? 



Reacties op: Recensie: Heartstopper 3

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Alice Oseman

Alice Oseman

Alice Oseman (1994) kreeg haar eerste uitgeefcontract toen ze slechts zeventien ...