Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Recensie: In het duister

op 05 april 2021 door

Op 18 maart verscheen bij Hamley Books het debuut van Tamara Arts, In het duister. De cover komt onheilspellend over en voorspelt de nodige kippenvel-momenten. Nicole is geen fan van horrorfilms, maar was toch erg nieuwsgierig naar deze spannende Young Adult. Lees hier wat zij ervan vond.

Dit artikel is geschreven door Nicole 

Over het boek

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland.

Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen.

Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

Leeservaring

Het verhaal begint goed en Tamara weet meteen een grimmige sfeer te creëren die constant voelbaar blijft. Al snel wordt duidelijk dat er iets speelt tussen de vijf vrienden en dat, in combinatie met de zware storm waarin ze verzeild zijn geraakt, zorgt voor een spannend begin. In het duister begint op het moment dat ze bij hun vakantiebestemming arriveren en door de uitgebreide, beeldende manier van schrijven, is het niet lastig om de uitstraling van het huis voor je te zien en te voelen. Het verhaal wordt afwisselend door alle personages geschreven en nergens vond ik dit verwarrend overkomen, omdat ze allemaal een duidelijke eigen stem hebben. De onderlinge relaties worden al snel duidelijk en ook blijkt dat de vriendengroep genoeg strubbelingen hebben. De korte hoofdstukken houden de vaart er goed in en de prettige schrijfwijze van Tamara past perfect bij de doelgroep. 

We hoeven niet lang te wachten op de eerste mysterieuze gebeurtenis en het is mooi om te zien hoe verschillend alle vijf de vrienden daarop reageren. Sommigen zijn meteen doodsbang terwijl anderen het blijven verklaren. De grimmige sfeer in het huis en tussen de vrienden onderling neemt geleidelijk toe tot het moment dat niemand van hen er nog van overtuigd is dat er niets aan de hand is. Tot aan het eind blijven de onverklaarbare gebeurtenissen een mysterie en de ontknoping laat je gegarandeerd in shock achter. 

Het horrorelement in dit boek is wat mij betreft heel hoog en ook de spanningsopbouw past perfect bij het soort verhaal. Ik heb dit boek binnen twee dagen uitgelezen, omdat het gewoon niet mogelijk is dit boek aan de kant te leggen. 

Tamara weet met dit debuut een sterk verhaal neer te zetten dat je niet de koude kleren gaat zitten! Dit boek krijgt van mij 4 sterren.

Durf jij het aan om dit zenuwslopende verhaal te lezen? 



Reacties op: Recensie: In het duister

Meer informatie

Gerelateerd