Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Recensie: Six Crimson Cranes

op 25 augustus 2021 door

Ik verheugde me op het nieuwe boek van Elizabeth Lim, Six Crimson Cranes, zodra ik wist dat deze er aan kwam. En dat terwijl ik haar andere boeken niet eens gelezen heb. Ik heb dit boek dan ook zo snel mogelijk opgepakt. Helaas moest ik nog even wachten op mijn Bookbox editie, maar dit weerhield mij niet om de audioboek variant ervan te lezen. In deze recensie lezen jullie wat ik van het boek vond.

Dit artikel is geschreven door Roxanne.

Over het boek

Shiori, the only princess of Kiata, has a secret. Forbidden magic runs through her veins. Normally she conceals it well, but on the morning of her betrothal ceremony, Shiori loses control. At first, her mistake seems like a stroke of luck, forestalling the wedding she never wanted, but it also catches the attention of Raikama, her stepmother.

Raikama has dark magic of her own, and she banishes the young princess, turning her brothers into cranes, and warning Shiori that she must speak of it to no one: for with every word that escapes her lips, one of her brothers will die.

Penniless, voiceless, and alone, Shiori searches for her brothers, and, on her journey, uncovers a conspiracy to overtake the throne—a conspiracy more twisted and deceitful, more cunning and complex, than even Raikama's betrayal. Only Shiori can set the kingdom to rights, but to do so she must place her trust in the very boy she fought so hard not to marry. And she must embrace the magic she's been taught all her life to contain—no matter what it costs her.

Leeservaring

Six Crimson Cranes is een hervertelling van het verhaal van de brothers Grimm The Six Swans.

Ten eerste: Elizabeth Lim heeft een hele fijne schrijfstijl. Ondanks de Japanse namen waar ik zelf geen moeite mee heb, worden er geen moeilijke woorden gebruikt en leest het boek vlot en fijn.

Het verhaal had wel even tijd nodig om echt goed op gang te komen. Shiori is de enige prinses van Kiata en is daardoor uitgehuwelijkt aan een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Wanneer haar magie wat uit de hand loopt op haar verlovingsfeest trekt ze de aandacht van haar stiefmoeder die zelf ook magie blijkt te hebben. Hier komt Shiori achter en hiervoor vervloekt haar stiefmoeder haar en haar zes broers.
Shiori zal geen woord zeggen of proberen uit te leggen wie ze is en wat er gebeurd is, want voor elk woord wat ze zegt zal een broer van haar sterven, die overigens zijn veranderd in kraanvogels.

Ik heb erg genoten van het avontuur en de geheimen die dit boek met zich meebrengen, maar ook de romance die opbloeit in het verhaal. Shiori kan niet praten maar weet te communiceren met de mensen om haar heen. Zo had ik ook niet het idee dat het vastliep maar bleef het wel reëel, waar een persoon haar niet begreep kon een ander dit wel oppakken. 
Shiori komt ook voor een aantal proeven te staan. Omdat niemand haar gezicht kan zien weet niemand wie zij is en wordt ze geforceerd te werken om te leven. Daarnaast zijn de mensen bang voor haar ook door de hoed op haar hoofd die niet af kan denken ze dat ze bezeten is door een demoon, gezien magie niet meer zou bestaan. Hierdoor moet Shiori dus vechten voor haar plek, en voor een prinses die nooit wat hoefde te doen vind ik haar hier een heel sterk personage in.
Ook vond ik het fijn te lezen dat het niet een typisch plot had, en zo dus in een paar leuke twists terrecht kwam die je niet geheel ziet aankomen.

De worldbuilding was niet heel uitgebreid maar dit was voor dit boek ook niet nodig omdat het niet een avontuur over de hele wereld was maar enkel afspeelde op enkele diverse locaties. Hierdoor kan je dus ook niet in de war raken waar iets nu afspeelt.

Six Crimson Cranes is deel één van een duologie, dus we kunnen nog een deel verwachten in de serie. Had Lim het anders afgesloten, was dit ook een perfecte standalone geweest. Nu is het einde zo dat je ook duidelijk weet dat er nog een deel komt.

Ik ben heel benieuwd hoe deze duologie zal eindigen en kijk dan ook erg uit naar het vervolg.
Six Crimson Cranes kreeg van mij 4 sterren.

Lees jij graag hervertellingen? En Welke is jouw favoriet?



Reacties op: Recensie: Six Crimson Cranes

Meer informatie

Gerelateerd