Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Recensie: The Bridge Kingdom

op 12 maart 2022 door

Over ongeveer een maand is het dan eindelijk zo ver. Dan komt de Nederlandse vertaling uit van The Bridge Kingdom: Het Koninkrijk der Bruggen. Voor alle mensen die nog twijfelen of ze dit boek willen lezen, of gewoon omdat je het leuk vind is dit artikel perfect. Lees mee en kijk of ik je kan overtuigen.

Dit artikel is geschreven door Kimberly

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.

Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?

Schrijfstijl

Voordat ik dit boek ging lezen had ik al aardig wat erover gehoord. Zo zou het geen YA zijn, maar echt NA. En ik kan je vertellen, dat is in mijn beleving niet zo. Ja er zitten wel wat (minimale) seksscénes in, maar zeker niet op een gelijkwaardig niveau zoals de huidige NA boeken. Ik denk dat dit boek met zijn schrijfstijl er een beetje tussenin zit. 

Het is wel heel vlot geschreven. Je begint gelijk goed midden in het verhaal en het tempo zit er goed in. Door de verhouding tussen romantiek en complotten is het ook zeker spannend. Het verhaal las hierdoor heel makkelijk weg.

Personages

We volgen Lara en Aren vanaf het begin. Beide hebben een eigen visie en kijk op het leven en hun huwelijk. Gedurende het verhaal maakt vooral Lara een enorme ontwikkeling door. En dat is wat we graag zien in een boek, goede karakterontwikkeling. Aren heeft dit ook wel, maar minder duidelijk. Dit zorgt ervoor dat het verhaal boeiend blijft en tot aan het eind blijft boeien. 

De beschrijving van de personages is ook heel prettig. Je krijgt een goed beeld van wie je voor je hebt. Daarnaast wordt je door middel van terugblikken en verhalen ook teruggebracht naar eerdere momenten. Dit zorgt voor een goede vorming van de personages en geeft ze meer diepgang.

Plot

Het verhaal is deels heel origineel, maar vervolgens ook deels heel herkenbaar en enigszins voorspelbaar. Het feit dat Lara en haar zussen van jongs af aan getraind worden als moordenaars is iets wat niet vaak voorkomt in (YA) boeken. Vrouwen zijn over het algemeen niet degene die hiervoor getraind worden en al helemaal niet op deze manier.

Ook is het eigenlijk vanaf het begin niet heel duidelijk wie nu de goede en de slechte zijn. Beide partijen hebben een tegenstrijdig verhaal en gedurende het boek kom je er pas achter hoe het verhaal nu echt in elkaar zit. Dit is ook een hele boeiende ontwikkeling.

Helaas zijn er dan wel ook de voorspelbare aspecten. Zonder al te veel spoilers te geven kan ik wel aangeven dat enkele standaard YA tropes in dit boek voorkomen. Ze passen bij het verhaal en zijn niet heel storend. Toch is het jammer dat al vanaf het begin van het verhaal het duidelijk is waar het heen zal gaan.

Conclusie

Het verhaal was boeiend en soms heel verrassend. Daarnaast heeft Danielle L. Jensen een hele fijne manier van schrijven. Ze gebruikt niet al te moeilijke woorden en makkelijk leesbare zinnen. Ze weet een hele mooie wereld neer te zetten met prachtige worldbuilding. En hiermee zorgt ze er zeker voor dat je in het verhaal getrokken wordt. 

Voor mij was dit een zeer vermakelijk verhaal en door de cliffhanger aan het einde wilde ik ook direct doorlezen in het volgende deel.

The Bridge Kingdom krijgt van mij dan ook 4 sterren.

Ben jij van plan het Koninkrijk der Bruggen te lezen of heb je het boek al gelezen?



Reacties op: Recensie: The Bridge Kingdom

Meer informatie

Gerelateerd