Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Friday Five: Boeken die een vervolg verdienen

op 08 juni 2018 door

Met een aantal bloggers doen we 'The Friday Five' bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Merel werkt mee aan dit project, met deze week The Friday Five: Boeken die een vervolg verdienen! Er zijn altijd boeken waar je geen genoeg van kunt krijgen, en vandaag deel ik die van mij. Laat me vooral weten wat je ervan vindt in de reacties!

Geschreven door Merel

2df830d9338d5ffc69e2bde04278d0b9.jpg

1. Allesbehalve Oké - Laura Steven

Dit is de derde keer dat ik dit boek noem in de Friday Five, het wordt een beetje saai, niet? Tja, ik ben gewoon verzot op dit boek! Allesbehalve Oké is hilarisch en las ik in één ruk uit, hopend op een vervolg, een prequel of gewoon iets waar Izzy weer een hoofdrol mag spelen. Nu heeft Laura Steven tijdens ons interview wel een hint gegeven naar een tweede boek. Dromen komen dus toch uit!

2. Tales of Beedle the Bard - J.K. Rowling

Ik weet niet of dit boek echt telt, maar als ik alleen maar boeken in deze lijst ga stoppen die écht een tweede deel moeten krijgen is mijn lijst niet zo lang. Alle boeken komen tegenwoordig in duo- of trilogies! The Tales of Beedle the Bard bestaat uit 5 'sprookjes' uit de Harry Potter wereld. Mijn favoriet is absoluut 'Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump' maar 'The Tale of the Three Brothers' is ook prachtig. Het zou leuk zijn als er nog meer toverachtige sprookjes uit kwamen. 

You've never heard of The Tales of Beedle the Bard?' said Ron incredulously. 'You're kidding, right?'

3. 54 Minuten - Marieke Nijkamp

Of dit boek een tweede deel verdient weet ik eigenlijk niet zo goed. Het zou dan kunnen gaan over hoe de schietpartij de levens van deze kinderen heeft beïnvloedt, maar het zou waarschijnlijk niet zo goed zijn als het eerste deel. Wel zou ik over dit onderwerp graag meer boeken willen lezen, vandaar dat hij in dit rijtje thuishoort. 

4. Op het einde gaan ze allebei dood - Adam Silvera

Ik ga hier nog niet teveel over verklappen (binnenkort verschijnt hiervan een artikel op de spot!) maar ik zou meer verhalen als dit willen lezen over mensen die nog maar 24 uur te leven hebben. Niet met dezelfde hoofdpersonen natuurlijk (want ja, heb je naar de titel gekeken?) maar wel in dezelfde stijl. 

5. Kruistocht in Spijkerbroek - Thea Beckman

Dit boek valt misschien meer onder jeugd dan onder YA, maar de inspiratie was een beetje ver te zoeken. Heel veel goede boeken krijgen of hebben al een vervolg! Ik zou van Kruistocht een Spijkerbroek een vervolg willen waarin Dolf teruggaat naar een andere tijd dan de middeleeuwen, bijvoorbeeld naar de Romeinse tijd, of de Tweede Wereldoorlog. Ik vond dit boek namelijk jaren geleden erg leerzaam, en ik denk dat een vervolg best in de smaak zou vallen. 

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Welke boeken vind jij dat een vervolg verdienen?



Reacties op: The Friday Five: Boeken die een vervolg verdienen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Adam Silvera

Adam Silvera

Adam Silvera is een Amerikaanse auteur, die eerder als boekverkoper werkte. Hij ...

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp is afgestudeerd in de filosofie en in middeleeuwse geschiedenis....

Laura Steven

Laura Steven

Laura Steven is auteur, journalist en scenarioschrijver. Ze heeft een master in ...

Thea Beckman

Thea Beckman

Thea Beckman was een schrijfster van kinder- en jeugdboeken. Omdat ze in haar je...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...