Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Iron Fey readalong: De IJzerprinses

op 16 januari 2019 door

Vandaag zijn we aangekomen bij het tweede boek in de Iron Fey serie. Hartstikke leuk dat jullie zo enthousiast hebben meegelezen en gekletst. Ik hoop dat we bij dit tweede deel nog veel meer met elkaar kunnen delen. Kimberly zal je proberen mee te nemen in dit verhaal, welke we zullen lezen van 9 janauri t/m 16 januari. In deze tijd bespreken we samen wat we nu van de avonturen van Meghan en hopelijk ook Ash vinden. Let wel op: spoilers!

Leesupdate 9 januari

Ook ik wil graag beginnen met een verwachtingen update. Het eerste deel eindigde met Meghan die teruggehaald werd naar Nimmernimmer door Ash. Dit omdat ze zich aan haar belofte moet houden en overhandigd zal worden aan de koningin.

Stiekem heb ik natuurlijk wel al even de omschrijving op de achterkant van het boek gelezen. Gelukkig is deze nog erg vaag en kan het dus alle kanten op gaan. Ik denk, en hoop, dat Meghan en Ash in dit boek wat dichter naar elkaar toe zullen groeien. En waarschijnlijk zal Meghan uiteindelijk ook wel 'bevrijdt' worden door Ash uit de klauwen van zijn moeder. Ik hoop alleen wel dat ze hieraan zelf enigzins mee zal werken.

Ook ben ik benieuwd of Meghan in dit boek wat meer van haar eigen krachten zal ontdekken en hier mee leert om te gaan. Al is het alleen maar om ook een beetje meer zelfstandig te worden en niet zo afhankelijk te zijn van al die mannen om haar heen. Wie weet zien we ook Puck nog wel even voorbij komen.

Readalong vraag 1: Wat zijn je verwachtingen, maar vooral ook wat hoop je van dit tweede deel te lezen te krijgen?

Leesupdate 12 januari

We hebben inmiddels alweer 3 dagen kunnen lezen in dit tweede deel. En ik moet bekennen dat ik nog lang niet zo ver in het boek ben gevorderd als ik zou willen. Op dit moment ben ik op pagina 118 en heb dus nog een aardig stuk te gaan. Het lukt mij helaas niet om in het verhaal te komen. En ikdenk dat het ook wel een beetje met mijn verwachtingen te maken heeft.

Meghan is ontsnapt uit het paleis van koninging Mab. We weten inmiddels dat er een nieuwe Iron King is en dat Ash blijkbaar zeer diepe gevoelens voor haar heeft...(ik rol zelfs met mijn ogen terwijl ik dit schrijf. Niet goed). Puck is net weer opnieuw verschenen, volledig uit het niets. Tot nu toe heeft Meghan nog steeds zeer weinig zelf gedaan. Ze heeft wat ijzer gemanipuleerd bij de soldaat, maar daar blijft het ook wel bij. Nog steeds toont ze zich niet zelfstandig en is een echte 'damsel in distress'. Ik ga mijn best doen om wat meer vaart in het lezen te krijgen!

Readalong vraag 2: Voldoet het boek inmiddels al wel aan jouw verwachtingen? Zo nee, waarom niet?

Leesupdate 14 januari

Nou, ik heb het boek inmiddels uitgelezen. Hoe langzaam het voor mij op gang kwam, zo snel ging het op het laatste. Ik ben ook blij dat de laatste 100 pagina's stukken beter werden. Hierdoor heb ik ook iets meer zin om in deel 3 te beginnen.

Voor iedereen die nog niet zo ver is, zal ik de spoilers allemaal uiteraard nog even voor me houden. MAar ik ben wel benieuwd hoe ver iedereen nu inmiddels is.

We hebben al veel speciale 'krachten' voorbij zien komen in dit boek. Maar ook in de vele andere fantasy boeken en series. En dit heeft mij eigenlijk van jongs af aan altijd al gefascineerd. Denkend over een leuke vraag op dit punt ben ik eigenlijk op het volgende gekomen.

Readalong vraag 3: Als je een van de speciale 'fey'krachten zou kunnen hebben, welke is dit dan en waarom?

Leesupdate 16 januari

We zijn alweer aan het einde gekomen van de readalong van deel 2 in de Iron Fey serie. Ik was aangenaam verrast met vooral het eind van dit deel. Nog steeds ben ik niet heel erg enthousiast over deze serie, maar ik ben stiekem wel benieuwd wat verder zal gebeuren.

Sommige aspecten zijn voorspelbaar, Meghan moet nog steeds verder groeien in haar rol. Maar ik denk dat we er uiteindelijk wel gaan komen. We gaan het zien in deel 3!

We hebben het al eerder gehad over onze favoriete personages. Als afronding wil ik het hebben over je minder favoriete personages. En om te voorkomen dat iedereen hier met Meghan komt, de volgende vraag..

readalong vraag 4: Welke van de personages die door anderen helemaal geweldig gevonden worden vind jij het minst leuk?



Reacties op: The Iron Fey readalong: De IJzerprinses

Meer informatie