Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Iron Fey readalong: Wrap-up (spoilervrij!)

op 06 februari 2019 door

De afgelopen maand hebben jullie met ons samen het avontuur van Meghan, Puck, Ash en alle anderen van Nimmernimmer mee mogen beleven. De readalong is nu tot een einde gekomen en daar hoort natuurlijk een mooi samenvattend artikel bij. We nemen jullie dan ook nog een keer mee naar de wereld gecreeerd door Julie Kagawa.

Iris: Aangezien de readalong gelijk liep met mijn tentamenperiode is het me niet gelukt alle vier de boeken uit te lezen. Ik heb boek 1 uitgelezen en ik ben nu halverwege het tweede boek, maar ik denk erover om het boek tijdelijk even aan de kant te leggen. Vooral Meghan kan me af en toe nogal op de zenuwen werken, alhoewel Ash een goede reden zou zijn om door te lezen. Het eerste boek vond ik tegen de verwachtingen in best wel goed. Voorafgaand aan het lezen was ik een beetje bang dat het verhaal misschien wat te kinderachtig zou kunnen zijn, maar dat viel heel erg mee. Ik vond het ook heel leuk om over Nimmernimmer te lezen. Ik kreeg echt het gevoel alsof ik in het land van de elfjes was. Ash is tot nu toe echt mijn favoriete personage. Niet alleen omdat hij naar mijn mening ontzettend hot is, maar ook omdat ik hem erg interessant vind. Ik zou graag wat meer willen weten over zijn personage en ik hoop ook echt dat Kagawa dieper op hem ingaat in de volgende delen.

Laurie: Ik heb alle vier de boeken uitgelezen, hetzij op het einde met wat minder enthousiasme. Ik begeleidde het laatste boek, De IJzerprins, dus ik moest uiteraard door. Het begin van De IJzerkoning vond ik leuk. Kinderlijk, maar leuk. Naarmate ik verder kwam in het boek begon het kinderlijke mij toch meer te storen en wilde ik er zo snel mogelijk doorheen om even iets anders te kunnen lezen voor we begonnen aan het volgende boek. Het tweede boek vind ik achteraf de leukste. Ik raasde erdoorheen, ook al irriteerde Puck me vreselijk. Puck bleef voor mij voor de rest van de serie een storende factor. Hij maakte overal een comedy show van en soms kon dat gewoon echt niet. Deel drie werd voor mij weer wat moeilijker, maar ook daar ging ik uiteindelijk snel doorheen. Dan kon ik weer even wat anders lezen. Het laatste deel vond ik beter geschreven, maar de serie was voor mij toen al niet meer te redden. Ik vond de serie op zich leuk, want ik heb alle boeken met 3 sterren gewaardeerd, maar ik denk dat ik het stukken leuker had gevonden als ik de boeken meteen had gelezen toen de serie in 2012 verscheen. Ik moest nu echt even wat anders lezen tussen deze boeken door, want anders hield ik het niet vol en zat ik waarschijnlijk nu in een leesdip. Ik geef toe dat ik die wel een beetje kreeg aan het einde van deze readalong, want ik was gewoon toe aan iets anders. Ik heb wel gehoord dat de vervolgserie, met Ethan in de hoofdrol, wel heel leuk is. Misschien ga ik het eerste deel daarvan toch eens proberen.

Kimberly: Ik heb enkel boek 1 en 2 volledig gelezen en ben blijven hangen bij hoofdstuk 5 van boek 3. Ik merkte dat ik met tegenzin aan het lezen was en laat dat nu juist een van mijn voornemens zijn geweest van dit jaar. Niet verder lezen als het boek je echt niet aanstaat. Daarom heb ik er uiteindelijk ook voor gekozen om niet verder te lezen. Wel heb ik nog meegelezen met de discussies, waardoor ik in ieder geval wel een beetje weet wat er verder allemaal gebeurd is in de boeken. Net als bij Iris stond Meghan me echt heel erg tegen. Zelfs zo erg dat ik haar eigenlijk Ash helemaal niet gunde! Puck werd ook gedurende het tweede boek steeds vervelender, kinderachtiger. Ik denk dat ik de boeken ook zeker een stuk leuker had gevonden als ik ze had gelezen op een wellicht iets jongere leeftijd. Inmiddels ben ik waarschijnlijk iets te oud voor deze serie en er zijn inmiddels al zoveel betere boeken mijn handen gepasseerd dat deze in het niet vallen. Ik moet wel zeggen dat een readalong als deze het wel een stuk leuker maakte om de boeken te lezen en lekker samen te klagen haha. Ook ben ik erg blij dat Julie Kagawa inmiddels zelf ook wat volwassener is geworden in haar schrijfstijl en ik weet ook zeker dat ik nog meer boeken van haar zal lezen.

Anouk: Ik heb tot en met boek 3 gelezen, deels ook omdat het hosten van boek 3 mijn verantwoordelijkheid was. Ik was wel van plan ook deel 4 te lezen (tenslotte waren we er samen aan begonnen), maar ik moest tussendoor echt iets anders lezen met meer volwassenheid erin. Boek 4 ligt daardoor nog ongelezen op de stapel en ik denk ook niet dat ik er nog in ga beginnen. Ik ben vrij enthousiast begonnen, maar ergens halverwege boek 1 begon ik te merken dat er niet zoveel karakterontwikkeling te bespeuren valt. De personages gaan van gebeurtenis naar gebeurtenis en ik miste verdieping. Je leest er wel heel vlot doorheen, en voor een net beginnende YA lezer zou ik ze echt ook nog wel aanraden. Ik heb de boeken met 2 sterren beoordeeld, omdat ik echt wel wat meer nodig heb van een serie dan ik hier heb gekregen. Maar iemand die net met YA lezen begint zal hier heel makkelijk in kunnen duiken. Wat ik al heel cliché vindt, kennen zij natuurlijk nog niet. Er gebeurt meer dan genoeg om de vaart erin te houden, en veel van de aangedragen ideeën zijn erg interessant. Ik vond zelf het derde deel het leukste, omdat Meghan zich eindelijk niet meer liet redden door anderen. Ik ben blij dat ik de boeken heb gelezen, want dit was voor mij een constante "wat als ik dit super vind en het niet weet?". Nu heb ik hem eindelijk afgetikt, en het samen lezen in zo'n readalong is toch echt wel heel leuk. Ik had het nooit eerder gedaan en ik ben er heel enthousiast over. De volgende keer gaan we er weer voor, hopelijk met een serie waar we allemaal helemaal wild van kunnen worden.

Nu de readalong afgelopen is, wat voor cijfer of sterren zouden jullie de serie als geheel geven?



Reacties op: The Iron Fey readalong: Wrap-up (spoilervrij!)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...