Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Reading Rush resultaten!

op 31 juli 2019 door

Hoi lezers! Zoals jullie misschien wel weten vond afgelopen week van 22 t/m 28 juli weer de grootste readathon plaats. The Reading Rush, wat jullie ook wel kennen als de voormalige booktubeathon. Deze is jaren geleden al gestart door Raeleen Lemay en Ariel Bisset. Dit was een week lange readathon, waar vanuit elk deel van de wereld mensen meededen. Dit jaar hebben ze het niveau verhoogd met hun nieuwe naam, merchandise en een eigen website. Wat was er allemaal te doen?

Raeleen Lemay en Ariel Bisset zijn al jaren bekend van hun kanalen op Youtube, waar ze samen een nieuw kanaal en readathon hadden gestart: de booktubeathon. Dit was een weeklange readathon met reading challenges, video challenges en social media challenges. In 2019 hebben ze het veranderd en zeker omhoog gegooid: We kregen The Reading Rush! Met dezelfde soort challenges en een heel andere uitvoer. Op de  site kun je invullen hoeveel bladzijden en boeken je hebt gelezen en welke challenges je hebt voltooid, waar je eigen badges mee kreeg. Ook hielden ze dit jaar Read-Ins. Sam ging zelf naar het Nederlandse forum, sprak iets af en deelde haar ervaring met wat andere meiden.

Badges en Boeken

Sams complete challenges:

2019-reader-badge.png 
2019 Reader! Wie deed er mee?
purple-book.png 
Read a book with purple on the cover. Voor deze challenge las ik De Kroon van Kiera Cass. Love it!
same-spot.png 
Read a book in the same spot the whole time. Een makkelijke graphic novel: Peter Pan en de Scharlaken Jas van Geraldine McCaughrean, met prachtige illustraties van David Wyatt wat ik helaas een van de enige pluspunten vond in het boek!                            Prachtig!
five-words.png 
Read a book with 5 or more words in the title. Dit was een challenge die ik had gedubbled bij het boek Peter Pan en de Scharlaken Jas.
last-year.png 
Read a book you meant to read last year. Boek vier van De Selectie van Kiera Cass, De One! Wat kan ik zeggen. Jongens,      jongens en jongens.
non-human.png 
Read a book with a non-human main character. Een van de betere series deze readathon. Het derde boek in de Fallen serie      van Lauren Kate, genaamd Passion. Jammer dat het concept hetzelfde bleef.
1000-pages.png 
Read over 1000 pages. Gelukt! Ik heb 1131 pagina's kunnen lezen. Trots!
movie.png 
Read and watch a book to movie adaptation. De enige echte Peter Pan. Ik heb geleerd dat een van mijn favoriete Disney        verhalen toch een beetje creepy is!
Instagram.png 
Posted a Reading Rush bookstagram. In de story wat ik ook vind tellen.
Twitter.png
Participated in a Twitter Sprint!

Sams gefaalde challenges: 

2019-reader-badge-completed.png
Completed all 2019 challenges.
five-star.png
Read a 5 star book.
7-books.png
Read seven books. Close, het zijn er 5, bijna 6 geworden.
magic-badge-1.png
Magic Badge.
debut.png
Read an author’s first book.
booktube.png
Made a Reading Rush booktube video.
read-in.png
Go to a read-in. Zo jammer dat ik het niet redde!

Wat vonden we ervan?

Sam: Het was echt een hele leuke ervaring. De nieuwe look van The Reading Rush geeft inspiratie, net als de groep meiden die ik door de forums heb ontmoet. Ik was bijna bij de Read-In in Utrecht geweest, maar door werk kon ik het helaas niet redden. Toch was het erg gezellig met ons groepje en heb ik meer kunnen lezen dan ik dacht. Jammer dat er niet echt favorieten bij zaten en dat de verhalen van Peter Pan me tegenvielen. Toch wil ik alleen maar meer en meer en meer lezen. Zo een readathon zou helpen voor degene die in een Reading Slump zitten. Ik ga meteen een eigen readathon opstellen voor mijn vakantie. Ik kan niet wachten om volgende keer weer mee te doen aan The Reading Rush!

Iris: Ik zal het maar niet over de challenges gaan hebben, aangezien ik me er ook niet echt aan gehouden heb. Wel heb ik Fallen van Lauren Kate bijna uitgelezen. Ik had nog twee dagen extra nodig en ook ben ik een heel eind gekomen in het boek dat ik voor Duits moest lezen in de vakantie, Gebrauchsanweisung für Deutschland van Wolfgang Koydl. Het doel om mee te doen aan de Reading Challenge dit jaar was om weer in de leessfeer te komen en er weer een soort schema of gewoonte van te maken om dagelijks te lezen en meer actief te zijn met lezen en de bookcommunity en dat is wel gelukt. Hopelijk blijf ik het nu ook volhouden.

De banner is ontworpen door Books Inter Alla

Wie van jullie heeft er mee gedaan en wat vonden jullie ervan?



Reacties op: The Reading Rush resultaten!

Meer informatie

Gerelateerd