Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Throwback Thursday #4 - Boeken die ik vroeger las

op 18 augustus 2016 door

Het is weer donderdag dus zoals gewoonlijk weer een nieuwe Throwback Thursday. Vandaag ga ik het hebben over boeken die ik vroeger las. Ik las toen nog niet zoveel als ik nu doe, maar toch heb ik een paar goede boeken uitgekozen.

Geschreven door: Danique

 

Het geheim van… boeken

Dit waren misschien toch wel de beste boeken uit mijn jeugd. Ik had er zelfs een stuk of 8! Ik had bijvoorbeeld het geheim van de snoepfabriek, het geheim van kamer 13, het geheim van de stoere prinses, het geheim van de verdwenen kinderen en het geheim van held nummer 6. Zoals je aan de titels kan zien, zijn het echte kinderboeken, maar ik heb er echt van genoten. Hebben jullie deze boeken ook gelezen?

ce333df24324f5e9e2e18ef34c0110c6.png

Op zoek naar dolfijnen serie – Lucy Daniels

Veel kan ik me niet meer herinneren van deze serie, maar ik weet wel dat ik er een aantal boeken van heb gelezen. Het gaat over Jody die de wereld gaat rondreizen op zoek naar dolfijnen met haar familie. Onderweg maken ze van alles mee wat je in de rest van de serie kan lezen, bijvoorbeeld een storm die plotseling opkomt of stropers die op dolfijnen jagen.

d3b3ea54c7458c2dc5e6d8094cc4ca8f.jpg

 

Hoe overleef ik … serie  - Francine Oomen

Ik denk dat we deze serie allemaal wel hebben gelezen of kennen. Het gaat over Rosa die allerlei dingen meemaakt. De serie bestaat inmiddels uit 13 boeken waarin Rosa elke keer iets ouder wordt. En sinds 2012 is er ook een YA-boek, namelijk hoe overleeft Rosa in New York. Best leuk eigenlijk, dat je zo kan meegroeien met een serie.

 

Harry Potter serie – J.K Rowling

Veel mensen zijn in contact gekomen met de Harry Potter serie toen ze een kind waren. Of het nu gebeurt of 10 jaar geleden, Harry Potter blijft gelezen en gekocht worden. Na een aantal keer de films hebben gezien besloot ik om ook de boeken te gaan lezen toen ik ongeveer 9 of 10 jaar oud was.

88f650459038882a66983e269c71498e.jpg



Reacties op: Throwback Thursday #4 - Boeken die ik vroeger las

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hans Kuyper

Hans Kuyper

Hans Kuyper is een Nederlands kinderboekenschrijver. Eerder werkte hij bij de ra...

Francine Oomen

Francine Oomen

Francine Oomen vestigde zich na de Design Academy in Eindhoven als zelfstandig i...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...