Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Throwback Thursday: Perfect Chemistry

op 25 februari 2021 door

Verhalen met het 'verboden/onmogelijke liefde'- thema, een van Nicoles' favoriete thema's! Perfect Chemistry is al een 'oudje', maar het perfecte voorbeeld van een boek waar ze heel graag indook. Hieronder deelt ze graag haar mening met jullie. 

Dit artikel is geschreven door Nicole 

Over het boek

Zij is blond, braaf en rijk. Hij is donker, arm en lid van een gang. Samen moeten ze een scheikundeproject doen. En dan worden ze, ondanks hun aanvankelijke aversie, verliefd op elkaar. Is haar leventje wel zo perfect als het lijkt? En is hij wel zo wild als hij zich voordoet? Speelt zich achter hun beider voordeuren niet iets heel anders af?

Verwachtingen

Ik ben dus gek op dit soort verhalen en kwam het via via tegen. De kaft straalt precies datgene uit wat mij aantrekt in een boek, dus vol verwachting dook ik in het verhaal. Ik verwachtte een kat-en-muisspelletje tussen twee heel verschillende personen en hoopte stiekem ook op wat diepgang.

Schrijfstijl

Toen ik begon met lezen, zat ik er gelijk in. De manier van schrijven is prettig en past bij het genre. Brittany en Alex wisselen elkaar ieder hoofdstuk af en er was een duidelijk verschil merkbaar in de manier van schrijven. De hoofdstukken van Alex waren vaak wat grof en dat paste perfecte bij het verhaal. De relatief korte hoofdstukken zorgden ervoor dat de vaart er goed in bleef.

Personages

Het verhaal draait om Brittany en Alex. Op het eerste gezicht denk je dat het de meest stereotype personages zijn die je in dit soort verhalen kunt tegenkomen, maar al snel blijkt dat dit niet helemaal klopt. Ik vond het fijn dat het verhaal door hen allebei wordt verteld, wat ervoor zorgt dat je beide personages goed leert kennen. Al snel in het begin wordt duidelijk dat ze allebei heel anders zijn dan ze zich voordoen. Ze proberen uit alle macht een imago hoog te houden en vooral Brittany heeft daar vaak heel veel moeite mee. Doordat ze zo verschillend zijn en hun levens zo ver van elkaar afstaan, werd de dynamiek tussen hen beiden versterkt.

Plot

Na een korte introductie en een kijkje in beider levens, komen Brittany en Alex er niet onderuit om samen te werken. De vooroordelen die ze van elkaar hebben, schuiven ze niet onder stoelen of banken en het gekibbel heen en weer is ontzettend vermakelijk om te lezen. De spanning tussen hen bouwt zich al snel op en de auteur weet die perfect te doseren. De levens van Brittany en Alex zouden niet meer verschillend kunnen zijn en toch duurt het niet lang om in te zien dat ze toch meer gemeen hebben dan ze gedacht hadden. Er gebeurt iets magisch tussen hen en dat zorgt ervoor dat je door het verhaal heen vliegt om te ontdekken hoe het afloopt. 

De focus ligt in dit boek zeker wel op de ‘verboden liefde’, maar er is ook veel ruimte voor hun eigen levens. Brittany lijkt op het eerste gezicht uit een rijk en perfect gezin te komen, maar niets is minder waar. Alex is een gangster, zit in een gang en dealt volgens de roddels allerlei soorten drugs. Hoewel het eind voorspelbaar is, is het de weg ernaartoe die dit boek bijzonder maakt.  

Eindoordeel

Perfect Chemistry is alles wat ik ervan had gehoopt. Ik was verrast door de diepgang van het verhaal en de spanningsopbouw tussen de hoofdpersonages. Ik kan altijd enorm genieten van een sterk liefdesverhaal en Perfect Chemistry heeft me zeker niet teleurgesteld. Ik geef het boek 4 sterren.

Hebben jullie dit sprankelende liefdesverhaal ook al gelezen? En wisten jullie dat er nog twee delen achteraan komen?



Reacties op: Throwback Thursday: Perfect Chemistry

Meer informatie

Gerelateerd