Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Trick or treat met bookish villains

op 31 oktober 2018 door

Trick or treat! Vandaag is het Halloween en veel Amerikanen zullen deze kreet vanavond heel vaak te horen krijgen als ze de voordeur opendoen. In Nederland is Halloween nog niet zo groot, maar het wordt wel steeds groter. Om toch een beetje in Halloween sferen te komen zal ik jullie vandaag vertellen met welke bookish villains ik wel eens trick or treat zou willen doen. Trick or treat wordt in het Nederlands ook wel vertaald naar snoep of je leven.

Dit artikel is geschreven door Laurie.

Celaena Sardothien

Oké oké, Celaena uit De Glazen troon is niet echt een monster, maar ze is wel een angstaanjagende sluipmoordenaar. Ik kan haar nou ook niet echt als een villain bestempelen, want ze heeft het hard op de goede plek. Ik denk wel dat als ik met Celaena voor je deur zou verschijnen, je niet zou weten hoe snel je ons snoep zou moeten geven.

Koningin Levana

Deze dame uit The Lunar Chronicles is wel echt een villain. Je ziet het niet, want ze draagt een glamour waardoor ze er poeslief uitziet. Levana beschikt over de gave om je zodanig te manipuleren dat je ons iets zou geven, alleen weet je dat daarna zelf niet meer.

Delilah (Lila) Bard en Esta Filosic

Twee dieven uit twee verschillende boeken. Esta is vingervlug en Lila weet ook wel aardig wat bij elkaar te jatten, dus met dit dievenduo uit A Darker Shade Of Magic (Lila) en De Laatste Magiër (Esta) heb ik na afloop een heerlijk grote buit. Jammer dat ik deze dan met hen moet delen.

De Duisterling

Als laatste zou ik wel langs de deuren willen gaan met De Duisterling uit De Grisha trilogie van Leigh Bardugo. Hij lijkt heel relaxed en aardig, maar in werkelijkheid is het een monster die iedereen bang maakt.

Met welke bookish villain zou jij graag langs de deuren willen gaan voor trick or treat?



Reacties op: Trick or treat met bookish villains

Meer informatie

Gerelateerd