Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Van het Nachthof tot Orïsha

op 09 oktober 2018 door

Boeken nemen ons mee naar verre oorden. Wat altijd handig is om die oorden te ontdekken, zijn kaarten! Wie bladert er niet terug om na te gaan langs welke wegen onze helden afreizen om hun doel te bereiken? Daarom zetten wij vandaag onze favoriete en mooiste kaarten voor jullie op een rijtje!

Hof van doorns en rozen

Fien: "Feyre’s verhaal begint in het Land van de stervelingen, aan de andere kant van de muur die de scheidingslijn tussen de fae en mensen vormt. Maar al snel komt ze terecht in het Lentehof bij Tamlin en Lucien. We weten allemaal dat haar hart thuishoort in het Nachthof en daar zal ze op termijn dan ook naartoe verhuizen. De reizen van Feyre kunnen we allemaal mooi volgen op de kaart en dat geeft het verhaal net dat tikkeltje meer voor mij. Hebben jullie trouwens al de schattige keteltjes aan de randen ontdekt?"

Koninginnen

Fien: "De drie zusjes hebben allemaal een verschillende gave en worden dan ook op jonge leeftijd uit elkaar gehaald om op te groeien bij de families die net die gave zo goed beheersen. Mirabella zit in Rolanth, Katharine in Indrid Down en Arsinoe in Wolf Spring. Ze zijn als het ware verspreid over alle uithoeken van het eiland en de kaart is best handig om het een beetje overzichtelijk te houden. Nog een nieuwtje: voor het derde deel, Two dark reigns, hebben ze een nieuwe kaart ontworpen!"

Vuur en As

Merel: "Bij (het eerste deel van) Vuur en As, dat geschreven wordt vanuit de perspectieven van de soldaat Elias en de vluchteling Laia, staan niet één, maar twee kaarten afgebeeld. De eerste kaart is van het complete Imperium, waardoor je makkelijk kunt zien waar de hoofdpersonen zich bevinden en waar ze heenreizen. De tweede is van Academie Blackcliff, waar Elias les krijgt. Deze is later in het boek belangrijk ;) Ik heb de kaarten vrij vaak gebruikt, ze voegen écht iets toe, een nieuwe dimensie aan de wereld."

Bloed en Beenderen

Merel: "In Bloed en Beenderen wordt een kaart van het land van o.a. Zélie (Orïsha) afgebeeld op de eerste paar bladzijden. Het zijn voornamelijk eilandjes met een hoop zee, en de omlijsting omheen maakt deze kaart tot een soort tekening of schilderij. Met de draak in het water krijg ik er ook enorme Hobbit vibes van!"

Stravaganza 

Feline: "In alle delen van de Stravaganza-serie staan de steden van Talia aangegeven, elk met een eigen pictogram wat laat zien waar elke stad voor staat. Bijvoorbeeld een zwaard of juist een paard. Omdat elk deel zich in een andere stad afspeelt wordt je automatisch benieuwd naar het volgende deel, en in welke stad dit zich zal afspelen. Het ziet er bovendien sprookjesachtig en avontuurlijk uit!" 

De Vrouwe Van Myrdin

Laurie: "In De Vrouwe Van Myrdin van Cathinca van Sprundel zit een kaart die erg handig is. Het verhaal is geïnspireerd door Keltische verhalen en mythen en er komen veel namen van plaatsen, prinsdommen en andere koninkrijken in voor. Zo'n kaart is dus onmisbaar als je de wereld goed zou willen begrijpen."

De Glazen Troon

Laurie: "Nog een serie van Sarah J. Maas die is voorzien van kaarten in ieder boek en dat is voor deze serie ook wel nodig. De wereld van De Glazen Troon vind ik zo complex met al die rijken, landen en enclaves, dat een kaart wel fijn is om erbij te pakken. Eind oktober komt er een (Engelstalig) boek uit waarin de hele wereld van deze serie wordt beschreven. Voor de Engels lezers onder ons, dit boek heet The World Of Throne Of Glass."

Sneeuw Als As

Minca: "Een bijzonder spannende en fantasie volle serie van Sara Raash dat zich afspeelt in Primoria. De wereld in Sneeuw Als As bevat vier seizoenen als provincies en die staan centraal in het boek. Maar ook andere steden en onderdelen van Primoria komen aan bod. Omdat Meira voor het eerst op een gevaarlijke missie gaat, kent zij de landschappen ook nog niet. Het was erg handig om af en toe terug te bladen en te zien wat zich waar precies afspeelt. Er is ook reliëf te zien op de kaart, waardoor het visueel wordt waar zich bergen, bossen of rivieren bevinden. Hierdoor lijkt het landschap wat meer 3D."

Het Zwarte Hart

Minca: "Bij dit mysterieuze en magische verhaal over Scarlett die tegen beter weten in afreist naar het eiland van Caraval om haar zus te zoeken is een plattegrond van de stad niet weg. Hoewel de stad niet mega groot is als het continent van De Glazen Troon maar het verhaal zit al vol intriges en mysterie waardoor het af en toe wel handig kan zijn om even terug te bladeren naar de plattegrond van de stad om er zeker van te zijn dat jij je op dezelfde plek bevindt als het hoofdpersonage. Zonder kaart zou het verhaal ook goed te volgen zijn, maar het zorgt ervoor dat Caraval wat meer tot leven komt."



Reacties op: Van het Nachthof tot Orïsha

Meer informatie

Gerelateerd