Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Verslag boekpresentatie Verschijning

op 07 februari 2019 door

In 2017 organiseerde Uitgeverij Q (nu Uitgeverij Volt) een schrijfwedstrijd ter ere van het tienjarige bestaan van de uitgeverij. In deze schrijfwedstrijd moest je één hoofdstuk van een boek schrijven en de winnaar kreeg een uitgeefcontract bij deze uitgeverij. Ik ben naar de uitreiking van deze schrijfwedstrijd geweest, deze vond plaats in Boekhandel H. De Vries in Haarlem. Joany de Vries won deze wedstrijd en afgelopen zondag 3 februari werd haar boek Verschijning gepresenteerd in Boekhandel Van Piere in Eindhoven. Binnenkort kun je op deze spot een artikel rondom dit boek zelf verwachten, maar vandaag lees je alvast een verslag van deze boekpresentatie.

Dit artikel is geschreven door Laurie

Dagverslag

Ik ga heel eerlijk zijn en toegeven dat ik het moeilijk vind om een verslag van deze dag te schrijven. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat het een erg kort evenement was. Ik vertrok ruim op tijd naar Eindhoven, want met de HSL weet je het maar nooit. Die reed, dus ik was vroeg in Eindhoven. Gelukkig zit er op bijna ieder station een Starbucks, dus ik hoefde geen kou te lijden. Boekhandel Van Piere ligt op nog geen tien minuten loopafstand van het station, dus ik had alle tijd om er te komen. Uiteindelijk kwam ik daar veilig aan en na een koekje - veel koekjes, oeps - en een drankje was het tijd om ook echt te beginnen.

De presentatie

Als eerst werd de presentatie aangekondigd door iemand van de boekhandel. Die gaf het woord aan een medewerker van Uitgeverij Volt (de uitgever van Verschijning) en zij vertelde hoe de samenwerking tussen deze uitgeverij en Joany tot stand is gekomen. Dit kwam door eerder genoemde schrijfwedstrijd.

Daarna was het tijd voor Emmy van de blog Zon en Maan om Joany te interviewen. Emmy vroeg Joany naar het schrijfproces en naar het verhaal. Joany gaf aan dat ze vooral schreef wanneer haar zoontje sliep en dat dat soms nachtwerk was. Voor het verhaal van Verschijning heeft ze veel onderzoek gedaan naar de legenden en mythen van Noord-Brabant en daar heeft ze wel wat creatieve vrijheden in gebruikt. Het verhaal speelt zich af in de omgeving van Eindhoven, dus als je daar vandaan komt bevat Verschijning veel cultureel erfgoed. Maar als je niet uit de omgeving van Eindhoven komt kun je het verhaal alsnog goed volgen, want er zit voldoende uitleg in het verhaal. Verder zijn sommige gebeurtenissen gebaseerd op dingen die Joany zelf heeft meegemaakt en de personages zijn soms lichterlijk gebaseerd op mensen uit haar eigen omgeving.

Verder vertelde Joany over een volgend verhaal dat al in haar hoofd zit en daarvoor kreeg ze inspiratie na de aankondiging van het boek Slayer van Kiersten White. Het is een verhaal over een redder die misschien niet helemaal is wie hij of zij denkt dat hij of zij is. Ik ben erg benieuwd, want het klinkt heel interessant. Natuurlijk ga ik eerst Verschijning lezen, want daar ben ik ook zeer benieuwd naar.

Na afloop was er nog gelegenheid om te signeren en om wat te kletsen en te drinken. Het was echt enorm rustig voor een boekpresentatie en dat was jammer. Veel mensen bleven dus ook niet lang hangen wat er toe leidde dat het event amper een uur heeft geduurd. Dit vond ik zelf erg jammer, gezien ik toch een eindje moest reizen vanuit Den Haag. Ik heb wel de mensen achter een aantal blogs ontmoet en dat is natuurlijk ook heel leuk. Zeker omdat ik deze blogs al een tijdje volg.

Joany haar zoontje van twee vond de presentatie ook heel leuk en liep als een blij jongetje door de kring te rennen. Hij was gewoon erg blij voor zijn moeder denk ik, al is hij misschien te jong om te beseffen dat zijn moeder een boek heeft geschreven dat nu veel mensen zullen lezen. Al met al was het een gezellige boekpresentatie, al had ik verwacht dat het wat langer zou duren.

Ga jij Verschijning van Joany de Vries lezen? Wij wel, dus houd onze spot in de gaten!



Reacties op: Verslag boekpresentatie Verschijning

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Joany de Vries

Joany de Vries

Hoi, ik ben Joany. Boekenwurm / YA auteur die haar liefde voor lezen deelt op ha...