Advertentie

Wie zijn wij?

op 22 november 2017 door

Hallo! Wij zijn de ambassadeurs van Hebban - We Love YA. Wij zijn breinen achter de artikelen op de spot die jullie (hopelijk) met veel plezier lezen. Hierbij stellen we ons even voor!

Merel

Ik ben Merel Kuitert, 20 jaar, studerend aan de Radboud Universiteit en wonend in het prachtige Uden (Brabant). Mijn hobby's zijn lezen, films kijken (tevens werk ik bij een bioscoop), turnen, chocolade eten, speciaalbiertjes drinken met vrienden en Rollercoaster spelen. Ook kan ik altijd enthousiast worden voor een potje weerwolven, kaarten of machiavelli. Ik ben fan van Harry Potter, In de Ban van de Ring, Lied van IJs en Vuur, de Maze Runner series, de ACO-series, en alle boeken van Agatha Christie. Ik lees dus voornamelijk YA, fantasy en thrillers. Ook kijk ik graag series (Game of Thrones en Stranger Things zijn favoriet) en ben ik trots lid van de Hebban Young Adult Club.                      

Claudia

Hoi! Ik ben Claudia, 20 jaar en ik studeer Diergeneeskunde in Utrecht. Mijn hobby's zijn onder andere lezen (natuurlijk), tekenen, series kijken en diertjes knuffelen. Mijn favoriete schrijvers zijn Sarah J. Maas en Marissa Meyer; de boeken die zij hebben geschreven vind ik echt geweldig! Ook heb ik een rare obsessie met het lezen van dikke boeken, dus Stephen King is bij mij ook favoriet. 

Tinke

Hey, ik ben Tinke! 18 jaar en student aan de HAN in Arnhem. Ik studeer daar Civiele Techniek (water- en wegenbouw). Mijn hobby's naast lezen zijn nieuwe hobby's vinden, Netflix, gezellig bier drinken, bakken, selfies maken, kipnuggets eten en vooral lekker luieren. Mijn favoriete schrijvers zijn Sara Raasch en Kiera Cass. Ik ben erg grote fan van de Selectie serie! Ik lees het liefst Young Adult fantasy, maar af en toe een contemperary vind ik zeker leuk. 

Femke

Ik ben Femke, 16 jaar jong. Wanneer ik me niet in een fictionele wereld bevind, ga ik naar school; ik zit in de zesde klas van het gymnasium. Op mijn blog Bibliofem.nl schrijf ik over boeken; ik deel graag mijn mening om anderen net zo enthousiast te maken als ik zelf ben over boeken en lezen. Zelf schrijf ik ook graag verhalen en 'later' wil ik het boekenvak in. Sinds ik het genre young adult heb ontdekt, is dat wat ik het vaakst (en misschien ook wel het liefst) lees. Met veel plezier ben ik lid van de Hebban Young Adult Club!

Iris

Ik ben Iris en ik ben 17 jaar. Ik zit in mijn laatste jaar van het VWO en ga volgend jaar Europese talen en culturen studeren in Groningen. Naast lezen ben ik ook veel met muziek bezig en dan niet zo zeer als het zelf spelen, maar meer als in feitjes onthouden en gewoon heel veel muziek luisteren. Naast Hebban heb ik nog een Bookstagram-account (een Instagram account waarmee je interactie hebt met booklovers over de hele wereld en je alleen foto's van boeken post) en je kunt mij vinden onder de gebruikersnaam @mappedfiction. Mijn favoriete YA-serie is The Mortal Instruments.

Brechtje

Hoi! Ik ben Brechtje, ik ben 16 jaar oud en ik kom uit Twente. Ik zit op dit moment in het eerste jaar van de studie media redactiemedewerker. Naast lezen hou ik ook van Netflix, zwemmen, chocolademelk drinken in leuke koffietentjes, boswandelingen, fotografie en reizen. Maar boeken en schrijven staan toch echt op de nummer één van mijn hobby-lijstje! Ik vond lezen als klein meisje al leuk, maar zodra ik op mijn dertiende Young Adult boeken ontdekte, was ik helemaal verkocht. Ik ben daarom ook erg blij dat ik lid ben van de Hebban Young Adult Club!

Elke

Hi! Mijn naam is Elke, en ik ben een 20-jarige Literatuurstudente uit Brabant. Momenteel studeer ik dus Literatuurwetenschap in Leiden, dus daar zit ik doordeweeks mijn tijd te vertoeven. Ik ben een enorme fan van Young Adult boeken, maar ik lees ook graag andere genres, zoals historische romans. Ik kijk ook graag series... eigenlijk kijk ik er veel te veel! Mijn favoriet blijft natuurlijk altijd Game of Thrones, daar kan niets aan tippen! Ik hou ook van films kijken, samen met vriendinnen winkelen, eten of chillen, en ook van schrijven. Ik schrijf zelf nogal veel, ook op Wattpad onder de naam: silverstake. Het is dus wel duidelijk dat lezen en schrijven mijn échte passies zijn, en daarom hoop ik nog heel erg lang lid te zijn van de Hebban Young Adult Club! Leuk jullie te ontmoeten! 

Audrey

Hello! Ik ben Audrey en ben de enige Vlaamse uit de Club. Ik woon in Brugge (Ja, ik weet het: het is zo'n mooie stad!) en ik zit in mijn laatste jaar van de middelbare school. Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet, maar dan zien we dan wel. Ik ben een enorme fan van YA. Geen verrassing. Ik deel mijn liefde voor het genre hier op de spot, maar heb ook mijn eigen blog: theconfessionofabooknerd.be. Ik host ook een leesclub in Brugge, Dear Book Nerd Book Club. We zijn trouwens de enige YA-leesclub in België. Als je een artikel van mij leest, dan kan het wel eens zijn dat je Tahereh Mafi, Jandy Nelson, Krystal Sutherland of Stephenie Meyer tegenkomt. Hun boeken zijn namelijk mijn bijbels. Naast boeken hou ik nog ontzettend veel van Netflix en chocoladekoekjes.

Romée 

Hoi! Ik ben Romée en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vijfde schooljaar van VWO. Wat ik na school ga doen? Geen idee; de toekomst ligt open! Ook ik houd natuurlijk van lezen! Ik ben zelf groots fan van Harry Potter en ook Fantasy boeken vind ik geweldig. Contemporary vind ik ook heel leuk, zolang er niet teveel clichés in zitten! Ik kan dus niet zeggen dat ik één favoriet genre heb, ik wissel het graag af.  Verder kijk ik ook redelijk wat series en films, maar Game of Thrones is overduidelijk mijn favoriet!

Manon

Hallo! Ik ben Manon een twintig jarige student uit Friesland. Ik studeer Sociaal-Pedagogische Hulpverlening in Leeuwarden. Net als de andere meiden houd ik van lezen en schrijven. Ik ben een echte disney freak en kan niet zonder muziek. Ik stel aan het begin van het jaar altijd doelen die ik niet kan halen (zie het aantal boeken dat ik dit jaar wilde lezen). Het grootste aantal boeken wat ik ooit in een jaar heb gelezen is volgens Goodreads 192. Zij tellen het niet wanneer je boeken twee keer in een jaar leest dus het zal wel wat meer zijn dan dat. Die aantallen lukken me nu niet meer maar ik denk dat ik ook in 2017 wel zeker 100 boeken gelezen heb. Mijn favoriete genre is denk ik Feelgood maar ik vind literatuur en YA ook echt super tof. Ik kijk veel series maar ik ben ze na een paar seizoenen meestal al zat. Tenzij het GoT is natuurlijk. 

Feline

Hallo Hebban leden, ik ben Feline en ik ben een twitigjarige studente Japanologie. Niet alleen mijn liefde voor Japan is groot, maar ook die voor lezen en schrijven! Daarom ga ik volgend jaar de master Book and Digital Media Studies volgen. In het schrijven en lezen van ik echt een alleseter. Ik hou van YA, historische romans,Engelse literatuur (mijn voorkeur ligt bij Elizabeth Gaskell en Jane Austen) en Murakami. Een kitscherige liefdesroman gaat er soms ook wel in. Andere schrijvers die ik goed vind zijn Sally Gardner, Kerstin Gier, Julie Kagawa en Naomi Novik. Ik hou ervan om boeken te recenseren en aan/af te raden, en dat zul je me hier dus vaak zien doen! Ik hou ervan om andermans schrijftalent te zien ontwikkelen, en dat doe ik met de Schrijf Strijd! Mijn eigen romantische avonturenverhaal kun je hier lezen. 

Fien

Ik ben Fien, 18 jaar en kom uit België. Ik studeer kinesitherapie aan de universiteit in Gent. Niet echt een richting waardoor je meteen aan een boekenwurm gaat denken, maar geloof me: ik ben er één tot in het diepste van mijn ziel! Mijn boekenkast is dan ook al jaren te klein en toch blijft ze maar uitbreiden. Ik moet dus toegeven dat ik een beetje verslaafd ben... Een paar van mijn favoriete schrijvers zijn Gena Showalter, Jennifer L. Armentrout, Cassandra Clare, Colleen Hoover en zo kan ik dus nog een tijdje doorgaan. Binnen het genre van YA ben ik niet echt kieskeurig, ik lees alles van contemporary tot fantasy en science fiction! Maar ik ben een echte sucker voor een romantisch verhaal, dus die krijgen meestal een streepje voor! Naast lezen is mijn andere grote passie paardrijden en kijk ik ook erg veel series. Misschien niet de alledaagse series want ik ben heel erg fan van de Spaanse soaps op Netflix: Las Chicas Del Cable, Velvet, Gran Hotel,... Ze hebben allemaal twee dingen gemeen: Spaans en drama!Reacties op: Wie zijn wij?

Meer informatie