Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: Q

op 23 april 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter Q aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

The Queen - Kiera Cass

Koningin Amerbly was niet altijd een prinses. Ook zij deed mee met de selectie, maar dan voor het hart van de vader van Maxon. In dit boek lees je vanuit het oogpun van Amerbly tijdens haar selectie. 

Tinke: Als je zo'n fan van de selectie bent als ik vind je dit echt dat dit een aanvulling is voor de serie. 

Quiddith Through the ages - Kennilworthy Whisp

Als u zich ooit heeft afgevraagd waar de Gouden Snaai vandaan komt, hoe Beukers zijn ontstaan en waarom de Wigtown Wanderers de afbeelding van een hakmes op hun gewaad hebben, moet u Zwerkbal Door de Eeuwen Heen kopen. Deze uitgave is een facsimile van het boek uit de schoolbibliotheek van Zweinstein, die vrijwel dagelijks door jonge Zwerkballers wordt geraadpleegd.

Tinke: Weer een bij boek, deze laat je echt iets zien over je favoriete Harry Potter sport!

Queen of shadows - Sarah J. Maas

Vanwege spoilers geen beschrijving van dit boek, deel 4 van de Throne of Glass serie. 

The Queen of the tearling - Erika Johansen

Op haar negentiende verjaardag begint prinses Kelsea Glynn haar gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze ­geboren is. Ze komt haar kroon opeisen. Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door Kelsea s oom, een ­marionet van de Rode Koningin, die het buurland Mortmesme al decennia tiranniseert. Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense ­magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt...

Merel: Dit is meer een NA/fantasy dan een YA, maar voor mij perfect. Er zit lekker veel actie in, een heel klein beetje romantiek en een perspectiefwisseling hier en daar die het verhaal interessant houdt. Als je houdt van fantasy, is dit een aanrader!



Reacties op: YA-alfabet: Q

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Erika Johansen

Erika Johansen

Erika Johansen studeerde aan Swarthmore College en volgde ook de Iowa Writers' W...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is de #1 New York Times bestsellerauteur van de Selection-serie en Si...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...