Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: R

op 30 april 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter R aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Rebel in de woestijn - Alwyn Hamilton

Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.

Rode Koningin - Victoria Aveyard

In de wereld van Mare Barrow hebben mensen rood of zilver bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de Zilveren elite te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid te winnen. Als het haar lukt om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis komt ze oog in oog te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave - een kracht waarover ze niet zou kunnen beschikken. Haar bloed is immers rood.

Tinke: YAASS! Ik geniet intens van deze serie, het heeft alles wat een YA fantasy nodig heeft. 

Reboot - Amy Tintera

De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot. Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk. Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt te veel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.

Het Rosie Project - Graeme Simsion

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Rebel - Julie Kagawa

Geen beschrijving vanwege spoilers, deel 2 van de Talon saga.

Robijnrood - Kerstin Gier

Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie... Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht 
in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook de knappe 
Gideon. Ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden.

Merel: Ik ben niet zo'n fan van de edelsteentrilogie en heb hem dan ook niet uitgelezen, ik voelde me er ietsje te oud voor en er gebeurde niet genoeg voor mij. Als inleiding in het YA-fantasy genre is het wel een leuke serie om te lezen en er zijn genoeg mensen wél heel erg van deze serie genieten!

Rood - Pierce Brown

Darrow is een Rode, een lid van de laagste kaste in de kleurgeoriënteerde maatschappij van de toekomst. Net als zijn mede-Roden werkt hij de hele dag diep onder de grond, overtuigd dat hij en zijn medemensen de oppervlakte van Mars leefbaar maken voor toekomstige generaties. Een lot waar Darrow vrede mee heeft gesloten, wetende dat zijn bloed en zweet ooit zal resulteren in een betere wereld voor zijn kinderen. Maar Darrow en zijn soort zijn verraden. Al snel komt hij erachter dat de mensheid de oppervlakte van Mars al generaties geleden heeft bereikt. Uitgestrekte steden en rijk begroeide velden strekken zich uit over het landschap. Darrow - en alle Roden net als hij - zijn niets meer dan slaven voor de decadente heersende klasse.

Riders - Veronica Rossi

De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding. Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders. Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

Ravenjongens - Maggie Stiefvater

Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorzien dat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van



Reacties op: YA-alfabet: R

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Victoria Aveyard

Victoria Aveyard

Victoria Aveyard is een Amerikaanse schrijver van young adult en fantasy. Ze deb...

Amy Tintera

Amy Tintera

Amy Tintera volgde een opleiding tot journaliste en ging daarna aan de slag in d...

Graeme Simsion

Graeme Simsion

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant maar verkocht zijn bedri...

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...

Kerstin Gier

Kerstin Gier

Kerstin Gier (1966) is een Duits schrijfster, die ook onder de pseudoniemen Jule...