Advertentie

YA-alfabet: T

op 14 mei 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter T aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Twilight - Stephanie Meyer

Een levensgevaarlijke liefde - Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en beangstigende wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen.

De Test - Joelle Charbonneau

Malencia Vale wil niets liever dan uitverkoren worden voor De test. Ieder jaar worden uit de eindexamenkandidaten de beste studenten gekozen die hun kolonie Vijf Meren mogen vertegenwoordigen tijdens De test in de hoofdstad Tosu City. Van de bijna tweehonderd kandidaten mogen alleen zij die slagen doorstromen naar de universiteit om klaargestoomd te worden tot de toekomstige leiders van het Verenigde Gemenebest. Tot haar grote vreugde is Cia een van de uitverkorenen, maar haar blijdschap verandert snel in bezorgdheid als haar vader haar de avond voor haar vertrek vertelt over zijn ervaringen gedurende De test. Hij herinnert zich slechts flarden, maar heeft wel zijn leven lang nachtmerries over de gebeurtenissen van vijfentwintig jaar eerder. Gewaarschuwd door haar vader vertrekt Cia naar de hoofdstad waar De test zal plaatsvinden. Al snel komt ze tot de ontdekking dat haar vaders waarschuwingen terecht waren en dat ze op zichzelf aangewezen is, als haar kamergenoot haar probeert te vermoorden en de inhoud van de diverse testen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van haar vragen.

Thirteen reasons why - Jay Asher

Stel je voor. Je zit op de middelbare school en bent verliefd - op het meest bijzondere meisje van de klas natuurlijk. Een tijdlang bewonder je haar vanuit de verte. Je weet zeker dat je haar nooit kunt krijgen. En dan opeens, is er die avond. Er gebeurt niets, maar jullie praten, er is een klik, en een belofte van meer. En dan is ze er opeens niet meer. Ze is dood. Hannah heeft zelfmoord gepleegd. Daarvoor had ze niet één maar dertien redenen. Er zijn, volgens haar, dertien schuldigen. En die klaagt ze persoonlijk aan in een getuigenis die ze op cassettebandjes heeft opgenomen. En dan liggen opeens die bandjes voor jouw deur..

Twintig regels liefde - Rowan Coleman

Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in: 'hoe werkt een wasmachine?' en soms ouderlijk advies: 'hoe word je een goede vader?' Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop.

Test - Mirjam Mous

Elvis Long woont in een Engelse kustplaats. Het is de eerste dag van de zomervakantie en hij heeft met Talisha afgesproken op de pier. Maar daar zal hij nooit aankomen. Want zodra hij buiten komt, wordt er een briefje in zijn handen gedrukt. WE HEBBEN JE VADER. VERTEL HET AAN NIEMAND. ANDERS TEKEN JE ZIJN DOODSVONNIS. Elvis denkt eerst dat het een grap is, maar al gauw blijkt zijn vader echt verdwenen te zijn. En wat nog vreemder is: de kidnappers vragen geen losgeld. Langzaam wordt duidelijk dat het niet om een gewone ontvoering gaat. Het gaat om Elvis.

Tower of dawn - Sarah J. Maas

Chaol Westfall has always defined himself by his unwavering loyalty, his strength, and his position as the Captain of the Guard. But all of that has changed since Aelin shattered the glass castle, since Chaol's men were slaughtered, since the King of Adarlan spared him from a killing blow, but left his body broken. Now he and Nesryn sail for Antica – the stronghold of the southern continent's mighty empire and of the legendary healers of the Torre Cesme. It's Chaol's one shot at recovery, and with war looming back home, Dorian and Aelin's survival could depend on Chaol and Nesryn convincing Antica's rulers to ally with them. But what they discover there will change them both – and be more vital to saving Erilea than they could have imagined.

Tales of the peculiar - Ransom Riggs

Een collectie van sprookjes van de wereld van de Peculiar Children. 

Tales from the shadowhunter's academy - Cassandra Clare

Het verhaal van Simon Lewis, vanwege spoilers geen beschrijving van dit boek. Een toevoeging van The Mortal Instruments serie. Reacties op: YA-alfabet: T

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Jay Asher

Jay Asher

Jay Asher is een Amerikaanse schrijver die in 2007 debuteerde met het succesvoll...

Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau (1974) is een Amerikaanse schrijfster, acteer- en stemcoach. ...

Mirjam Mous

Mirjam Mous

De Nederlandse Mirjam Mous is schrijfster van jeugdboeken voor zowel jonge als i...

Ransom Riggs

Ransom Riggs

Ransom Riggs (1979, Maryland, Verenigde Staten) is een Amerikaanse auteur e...

Gesponsorde boeken