Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: U

op 21 mei 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter U aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Unplugged - Donna Freitas

Skye leeft in de App-wereld; een extravagante, online versie van de echte wereld. Ze werd hier jaren geleden door haar familie naartoe gestuurd in de hoop op een beter leven, maar Skye is een niemand. Een virtuele zestienjarige zonder geld voor dure downloads en exclusieve apps, die van haar virtuele personage iets bijzonders kunnen maken zodat ze in de App-wereld zal opvallen. Al haar hoop is gevestigd op het moment dat ze mag uitpluggen en haar familie in de echte wereld kan ontmoeten. Maar dan worden de grenzen tussen de twee werelden gesloten en zit Skye voor de rest van haar leven gevangen in de App-wereld. Skye riskeert haar leven om haar droom waar te maken -maar eenmaal terug op aarde ontdekt ze dat de realiteit veel duisterder is dan ze zich herinnerde.

Uprooted - Naomi Novik

Agnieszka's volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen. Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet - iedereen weet - dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest.

Under the dome - Stephen King

Van het ene op het andere moment wordt de gemeente Chester's Mill volledig van de buitenwereld afgesneden door een mysterieuze energiekoepel. Iedereen die op dat moment binnen was zit gevangen, iedereen die buiten was kan er niet meer in. Wie of wat in de weg zat, stond of lag wordt met chirurgische precisie doormidden gesneden. Zodra de machtigste en meest corrupte man in de stad beseft dat niemand hem nog kan tegenhouden, vormt hij een microtirannie waarbij Gestapopraktijken verbleken. Degenen die daartegen in verzet komen, proberen uit alle macht de koepel open te krijgen, en de strijd wordt des te prangender als duidelijk wordt dat de lucht in de koepel langzaam maar zeker op raakt. 



Reacties op: YA-alfabet: U

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Donna Freitas

Donna Freitas

Donna Freitas schrijft zowel fictie als non-fictie en publiceert in Amerikaanse ...

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Naomi Novik

Naomi Novik

Naomi Novik begon met schrijven tijdens haar studie computerwetenschappen aan Co...