Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: W

op 04 juni 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter W aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Warcross - Marie Lu

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst. Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers. Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossemperium.

Waar het licht is - Jennifer Niven

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.
Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus. Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch' geheim angstvallig, maar kent zij
wel al zijn geheimen?

The White Rose - Amy Ewing

Deel 2 van de Jewel serie, vanwege spoilers geen beschrijving. 

Wie is nou normaal - Lisa Williamson

David weet al zijn hele leven dat hij een meisje wil worden. Maar alleen zijn twee beste vrienden delen zijn geheim - zelfs zijn ouders hebben geen idee.  Leo komt van een andere school. Er is daar iets gebeurd waar hij niet over wil praten. Maar als Leo het op een dag voor David opneemt en een jongen tegen de grond slaat, ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap tussen de twee jongens, die ieder een groot geheim met zich meedragen.

Wink, Poppy & Midnight - April Genevieve Tucholke

Elk verhaal heeft een held. 
Elk verhaal heeft een schurk. 
Elk verhaal heeft een geheim.

Wink is het vreemde, mysterieuze buurmeisje met wild rood haar en sproeten. Poppy is blond en boosaardig, en gebruikt haar schoonheid om iedereen om zich heen te manipuleren. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Wink. Poppy. Midnight. Twee meisjes. Een jongen. Drie stemmen die van de pagina's spatten in korte, betoverende hoofdstukken en de lezer meesleuren naar een onvermijdelijk einde.
Wat is er echt gebeurd? 
Iemand weet het.
Iemand liegt

Warm Bodies - Isaac Marion

R was ooit een jonge zakenman. Nu is hij een zombie. Hij heeft door schade en schande geleerd ermee te leven. R woont op een verlaten vliegveld, samen met honderden lotgenoten. De wereld is bijna op zijn eind, de steden zijn verwoest en leeg. Tijdens een jacht op voedsel - alle mensen die niet veilig binnenzitten - ontmoet R het stoere meisje Julie. Om redenen die hij zelf niet helemaal begrijpt wil hij haar redden. R is verliefd.

Een Weeffout in Onze Sterren - John Green

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Witheet - Jennifer L. Armentrout

Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar als half demon en half wachter heeft ze krachten die niemand anders heeft, en haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de rest. Wat des te frustrerender is omdat ze niets liever wil dan Zayne kussen, de jongen op wie ze verliefd is. Alles wordt anders wanneer ze Roth ontmoet, een gevaarlijk aantrekkelijke demon die beweert dat zij het middelpunt vormt van een duivels plan.

Een wereld zonder hemel - Veronica Rossi

Aria weet dat haar overlevingskansen in de woestenij - oftewel de Winkel des Doods - minimaal zijn nu ze is verstoten van haar thuis; de hermetisch afgesloten stad Reverie. Als ze al niet in handen valt van rondzwervende kannibalen, dan raakt ze waarschijnlijk wel gewond tijdens een van de zeer agressieve elektrische stormen die over de vlakte jagen en waarvan alleen de vrijgekomen lucht al dodelijk kan zijn. Wanneer ze de vlaktebewoner Perry tegenkomt, lijkt hij haar enige hoop om in leven te blijven. Ze besluiten samen op te trekken en luiden op die manier een nieuw tijdperk in voor iedereen die leeft in de wereld zonder hemel.

Will Grayson, will grayson - John Green

Een koude nacht, waar het pad van Will Grayson het pad kruist van Will Grayson. Twee tieners met dezelfde naam, alleen een heel ander leven. Verteld door 2 verschillende YA schrijvers. 

The wrath and the dawn - Renee Ahdieh

Een land met een gruwelijke koning genaamd Khalid. Een moordenaar die elke nach een nieuwe bruid neemt, die zal sterven. Shahrzad wil maar een ding, Khalid vermoorden. Dit alles om haar beste vriendin te wreken. Maar achter dit monster schuld meer dan alleen een moordenaar. 

Wij leugenaars - E. Lockhart

Cadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met haar neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars. Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar ook de leugens en familiegeheimen.

Wraak van de kroonprinses - Morgan Rhodes 

Vier jongeren staan aan de vooravond van een grote oorlog... De prinses: de verwende Cleo is opgegroeid aan het hof. Haar luxe leventje staat in één klap op zijn kop als zij in vijandelijk gebied op zoek moet naar een verdwenen vorm van magie om het leven te redden van de persoon van wie zij het meest houdt. De rebel: Jonas, gedreven door het onrecht in zijn land, haalt uit naar de vijanden die dit koninkrijk naar de rand van de afgrond hebben gebracht en wordt zo, tot zijn verbijstering, uitgeroepen tot de leider van een nieuwe revolutie. De tovenares: Lucia is als baby in het geheim geadopteerd door de koninklijke familie van Limeros, maar ontdekt nu pas de waarheid over haar duistere verleden en de magische kracht die haar lot zal bepalen. De troonopvolger: Magnus is opgevoed in een wereld vol geweld en van jongs af aan opgeleid om werelden te veroveren, maar hij komt er op een pijnlijke manier achter dat het hart soms dodelijker kan zijn dan het zwaard. 



Reacties op: YA-alfabet: W

Meer informatie