Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: Z

op 25 juni 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter Z aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Zac & Mia - A.J. Betts 

De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de echte wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt naar een briefje - en ten slotte een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen. Je hebt moed nodig in het ziekenhuis: en een ander soort moed dan in de gewone wereld. In één van deze werelden heeft Zac Mia nodig. En in de andere wereld heeft Mia Zac nodig. Of misschien hebben ze elkaar allebei nodig, altijd.

De zomer waarin alles veranderde - Jenny Han

Belly leeft van zomervakantie naar zomervakantie. Alles wat goed en magisch is, gebeurt tussen juni en augustus. De winter is slechts een periode waarin Belly de weken aftelt tot de volgende zomervakantie, omdat ze niet in het strandhuis, niet bij Susannah, en het allerbelangrijkste, niet bij Jeremiah en Conrad kan zijn. Deze jongens kent Belly al sinds haar allereerste zomervakantie. Het zijn haar surrogaatbroers, haar droomjongens. Dan is Belly bijna zestien en komt die ene zomervakantie, die ene prachtige en tegelijkertijd verschrikkelijke zomervakantie, waarin alles verandert en het eindelijk allemaal wordt zoals het altijd al had moeten zijn.

De zomer zonder jou - Jenny Han

Deel 2 van de zomer waarin alles veranderde, vanwege spoilers geen beschrijving. 

Zielen - Stephenie Meyers

Zwerver, de gastziel die melanies lichaam gekregen heeft, wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te wonen: de overweldigende emoties,de levendige herinneringen. maar één ding had ze niet verwacht: de vorige bewoonster weigert haar geest te laten overnemen. Melanie vult Zwervers gedachten met beelden van jared, de man van wie ze houdt. Zwerver kan zich niet verzetten tegen de herinneringen van haar lichaam,en ze verlangt naar een man die ze nooit heeft ontmoet. Dat is het begin van een romantisch en meeslepend verhaal over twee meisjes in één lichaam, met dezelfde geliefde.

Zwarte magie - Andrew Prentice & Jonathan Weil 

Londen, 1592 - in een krioelende wirwar van handelaars, dieven en messentrekkers gaat Jack de stad in om zakken te rollen. Als hij op een dag de verkeerde persoon berooft en een duister voorwerp in handen krijgt, belandt hij in een veel gevaarlijker Londen dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. Een stad waar magie bestaat - en dodelijk is. Voor Jacks ogen worden satanische gruweldaden gepleegd, en in de zoektocht naar een schuldige worden vrouwen gemarteld en op de brandstapel gegooid. De felste in de strijd is dominee Webb: hij zweept het volk op en belooft Londen te zuiveren van een eeuwenoud kwaad. Maar Jack wantrouwt de dominee. De dingen zijn niet zoals ze lijken en Jack ziet Londen zoals ze werkelijk is. Een stad van duivels...

Het zomerhuis - Ann Brashares

Sinds hun geboorte delen Sasha en Ray drie halfzussen, een zomerhuis en één slaapkamer. Sasha’s vader was ooit getrouwd met Rays moeder, maar sinds hun scheiding ontlopen ze elkaar. In hun zomerhuis komen ze nu met hun nieuwe gezinnen, maar nooit tegelijk. Zo komt het dat Ray en Sasha in hetzelfde bed slapen, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. Toch intrigeert die andere kant van de familie. Door een onverwachte ontmoeting, een explosief familiefeest en een lang verzwegen geheim wordt alles op zijn kop gezet. Kan er uit deze chaos ook iets moois ontstaan?



Reacties op: YA-alfabet: Z

Meer informatie

Gerelateerd