Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YALFest-auteur: Kristen Ciccarelli

op 23 maart 2019 door

Nog een klein maandje wachten en dan kunnen we allemaal weer in de rij staan voor handtekeningen van onze favoriete auteurs op YALFest. Eén van die auteurs is Kristen Ciccarelli. Zij schreef het boek Iskari. De Laatste Namsara, dat in twaalf landen werd vertaald.

Dit artikel is geschreven door Natasha.

Kristen Ciccarelli werd geboren op het Niagara Schiereiland in Ontario, waar ze vaak de bossen in ging op zoek naar avontuur, forten bouwde in de schuur en haar eerste verhalen op papier zette. ze hield altijd erg van stoere meiden met wapens en draken. Tegenwoordig woont ze aan de kust op het Noordelijke Schiereiland in Newfoundland. Voordat Kristen haar eerste boek schreef, was zij werkzaam als barista, bakker en boekverkoper.

Ciccarelli wilde graag meer lezen over meisjes die de verwachtingspatronen van hun omgeving doorbreken, denk aan meisjes als Mulan, Eowyn en Princess Mononoke. Daarom begon ze op haar zeventiende aan de eerste versie van Iskari. Een boek dat gaat over zo'n meisje en het verhaal sluit ook nog aan bij de dingen waar ze in haar jeugd zo van hield: stoere meiden met wapens en draken.

Asha is de dochter van de koning van Firgaard en ze is de meest gevreesde drakendoder van het land, de Iskari. Ze wordt gedwongen te trouwen met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger. Wanneer Asha aan het huwelijk probeert te ontkomen door de draak Kozu te doden, raakt ze verzeild is een situatie die veel ernstiger blijkt te zijn dan haar eigen problemen.

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf. 

Iskari. De Laatste Namsara is perfect voor fans van Sarah J. Maas. Intussen is het tweede deel van de serie ook al verschenen: Iskari. De Gevangen Koningin

Heb jij de boeken van Kristen Ciccarelli al gelezen?

bronnen: www.kristenciccarelli.com & www.blossombooks.nl



Reacties op: YALFest-auteur: Kristen Ciccarelli

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kristen Ciccarelli

Kristen Ciccarelli

Kristen Ciccarelli debuteerde in 2017 met Iskari: de laatste Namsara. Op haar ze...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...