Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YALFest-auteur: Samira Ahmed

op 19 maart 2019 door

YALFest 2019 komt steeds dichterbij - het duurt nog maar ongeveer één maand en dan is het alweer zo ver! In de aanloop naar YALFest bespreken we daarom hier bij de Hebban YA Club alle auteurs die officieel zijn aangekondigd, zodat we ze allemaal iets beter leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Samira Ahmed, wiens boek Ingesloten vandaag bij Blossom Books is verschenen.

Dit artikel is geschreven door Elke

e93ac17842d52d780267e1bdce99d005.jpegSamira Ahmed is een New York Times-bestseller auteur van het boek Love, Hate and Other Filters dat in 2018 verscheen. Samira is geboren in Bombay, India, maar verhuisde met haar ouders naar Amerika waar ze in een klein stadje dichtbij Chicago opgroeide. Al sinds dat ze een jong meisje was hield ze van lezen - volgens haar zeggen kon ze wel uren in de bibliotheek zitten met haar neus in een boek (van Agatha Christie bijvoorbeeld). In die kleine bibliotheek in dat kleine stadje nestelde ze zich in een oude stoel voor een open haard en begon ze te lezen. Maar haar liefde voor schrijven was iets waar ze niet te serieus over nadacht - ze hield enorm van het schrijven van poëzie maar dacht niet na over een mogelijke carrière, tot dat ze ouder werd.

Nadat ze klaar was met high school ging ze naar de University of Chicago waar ze haar bachelor en master haalde. Vervolgens dook ze in de klaslokalen om Engelse les te geven: op scholen, maar ook in de bibliotheek van New York. Nadat ze het klaslokaal verliet werkte ze even in non-profit educatie programma's, waar ze hielp met het opzetten van fondsen en scholen om educatie nog verder vooruit te helpen. 

Haar eerste boek Love, Hate and Other Filters gaat over een Amerikaans-Indiaas moslim meisje dat dolgraag een filmmaker wil worden, maar tegelijkertijd moet omgaan met de toenemende islamofobie die in de Verenigde Staten heerst. Met dit toffe boek debuteerde Ahmed op de New York Times-bestsellerlijst op plek nummer 8! Super goed dus voor een debuut. Helaas is dit boek niet vertaald.

Nu is vandaag op 19 maart Ingesloten (Internment in het Engels) bij Blossom Books verschenen. Ingesloten speelt zich af in het Amerika van de toekomst, waar moslims naar interneringskampen worden gestuurd nadat de islamofobische president een wet heeft gecreëerd die dit mogelijk maakt. We volgen Layla, die met haar familie wordt gevangengenomen. In het kamp probeert Layla voor haar vrijheid te vechten en een revolutie te starten. Dit klinkt allemaal spannend, eng en meeslepend. Ik kan echt niet wachten!

Ook is er al een optie genomen op de filmrechten van Ingesloten, wat dus kan betekenen dat we ooit een film te zien krijgen! Super tof!

Wat vond jij van Love, Hate and Other Filters? Ben je van plan om Ingesloten te gaan lezen? Laat het hieronder weten!

Photo Credits: Erielle Bakkum



Reacties op: YALFest-auteur: Samira Ahmed

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Samira Ahmed

Samira Ahmed

Samira Ahmed is geboren in Bombay, India en groeide op in Chicago, Illinois. Ze ...