Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Duorecensie: Koningin van Lucht en Duisternis

op 03 juni 2019 door

Eind april verscheen eindelijk het langverwachte laatste deel van de De Duistere Machten-trilogie. Na een cliffhanger om u tegen te zeggen en een jaar gewacht te hebben op het allesbepalende slotdeel waren Minca en Fien er helemaal klaar voor om in Koningin van Lucht en Duisternis te beginnen. Ze vertellen je of het het wachten waard was of niet. LET OP: dit artikel kan spoilers bevatten, wees dus voorzichtig wanneer je de vorige delen nog niet gelezen hebt!

Verwachtingen

Fien: "Ik stond te trappelen van ongeduld om aan dit boek te kunnen beginnen. Wat heeft Cassandra Clare ons aangedaan met zo'n cliffhanger?! Het zou een misdaad moeten zijn, maar stiekem moet ik toegeven dat ik er best wel van houd om vol spanning af te wachten. Bovendien zou een serie van haar niet hetzelfde zijn zonder al die frustrerende en doodsbenauwde eindes. Iedere keer opnieuw vraag ik me af hoe ze het deze keer zal oplossen en telkens weer kiest ze voor een scenario waar ik nooit op zou komen. Ik verwacht van dit laatste deel hetzelfde als bij haar andere boeken: een prachtige schrijfstijl, een epic battle en op het einde nog wat losse eindjes waar ze toch nog een vervolg aan kan breien."

Minca: "Ook ik kon niet wachten om verder te kunnen lezen in deze serie. Het tweede deel, Schaduwheer, had echt een ongelofelijk einde en ik kan nog steeds niet begrijpen hoe ik ruim een jaar op het vervolg heb gewacht zonder te weten hoe het na dat verschrikkelijke incident verder zou gaan. Maar ja, zijn we anders gewend van Cassandra Clare? Het antwoord is: 'Nee'. Het voordeel van zulke cliffhangers is dat ik meestal nog goed weet hoe het voorgaande deel uit een serie is geeindigd. Als het een redelijk afgerond verhaal is, moet ik vaak meer moeite doen om me te herinneren wat er ook al weer gebeurd was. Bij dit boek hoefde ik dat dus totaal niet. Ik had wel verwacht dat het verhaal verder zou gaan direct na die ingrijpende gebeurtenis. En dat bleek ook zo te zijn."

Schrijfstijl

Fien: "De schrijfstijl van Cassandra Clare was zoals altijd on point. Een paar van mijn favoriete quotes komen niets voor niets uit één van haar vele boeken en dat was deze keer ook niet anders. Ik heb heel wat quotes in mijn boekje geschreven en ik kan maar geen genoegen krijgen van haar stijl. Ik zou voor eeuwig boeken van Cassandra Clare kunnen lezen en ik zou me geen moment vervelen."

Minca: "De schrijfstijl was inderdaad niet anders dan we van deze auteur gewend zijn. Het verhaal is redelijk beschrijvend, maar er gebeurt evengoed ontzettend veel waardoor je je als lezer nooit zult vervelen tijdens het lezen van één van haar boeken. Het enige wat me soms afschrikt van haar boeken is de dikte, maar als ik er eenmaal aan begonnen ben, word ik zo het verhaal ingetrokken dat ik bijna vergeet wat voor dikke pil ik in handen heb."

Plot 

Fien: "Zoals altijd zitten de Schaduwjagers diep in de problemen en moeten ze er alles aan doen om de wereld te redden uit de handen van hun corrupte soortgenoten. Naast dit feit waren er nog heel wat andere verhaallijnen die opgeklaard dienden te worden, zoals hoe het nu precies zat tussen Mark, Kieran en Christina, hoe het gaat met Kit en Ty en wat er nu waar is van die befaamde parabataivloek. Voor mij was Koningin van Lucht en Duisternis een waardige afsluiter van deze reeks en ik ben heel erg benieuwd naar de boeken die er ongetwijfeld nog gaan volgen."

Minca: "Zoals ik hierboven al kort noemde, verveel je je tijdens het lezen van Cassandra's boeken eigenlijk bijna nooit. De verschillende perspectieven van waaruit je leest, zorgen ervoor dat er altijd wel iets gebeurt, dat er altijd ergens wel iets spannend is, onaangenaam, romantisch of komisch. Want al die elementen zijn terug te vinden in dit boek. Ik denk dat deze serie op geen betere manier afgesloten kon worden dan hoe het nu is afgerond. Alle personages zijn aan bod gekomen, enkele onbeantwoorde vragen zijn uiteindelijk toch beantwoord en er zijn heel wat mysteries opgelost en ontdekkingen gedaan. 

Eindoordeel

Fien: "Ik kan me niet voorstellen dat ik een boek van Cassandra Clare ooit lage ratings zou geven, dus surprise surprise: ***** sterren!"

Minca: "Dit was echt een boek vol verrassingen, een hoop magie, wat romantiek en bovenal spanning! Dit boek verdient van mij **** sterren!"

Hebben jullie het boek al gelezen? Zijn jullie het met ons eens?



Reacties op: Duorecensie: Koningin van Lucht en Duisternis

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...