Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Yay or Nay: These Rebel Waves

op 29 oktober 2018 door

Regelmatig komen boeken uit waar bijna iedereen gelijk bovenop wil springen. De boeken van Sara Raasch zijn hier geen uitzondering op. Haar prachtig geschreven verhalen zijn inmiddels wel bekend in de wereld van de Young Adult boeken. Toen These Rebel Waves uitkwam wilden we deze uiteraard direct lezen en daar ook heerlijk met elkaar over kunnen discussieren. Kimberly, Sam en Maartje hebben dit boek mogen lezen en willen graag delen wat zij van het eerste deel van deze nieuwe boekenserie vinden.

Verwachtingen

Kimberly: Zelf heb ik nog niets gelezen van Sara Raasch. Wel heb ik een aantal boeken in de kast staan, maar nog niet eerder opgepakt. Ik ben dan ook niet bekend met haar schrijfstijl. De omschrijving van het boek trok mij wel ontzettend aan. En toen ik van zoveel mensen goede kritieken hoorde moest ik hem toch wel gaan lezen. Ik verwacht een boek vol met actie en een fantasiewereld waar we ingetrokken worden. Misschien een beetje piraten stijl. Ik ben vooral heel benieuwd naar de schrijfstijl van deze schrijftser om te zien of ik de andere boeken van haar ook snel moet gaan lezen.

Maartje: Net als Kimberley had ik nog niets van Sara Raasch gelezen. Wel staat Sneeuw als As al heel lang in mijn kast. Ik kreeg These Rebel Waves in mijn Fairyloot pakket en werd direct gepakt door de mooie cover met in elkaar gestrengelde letters en de geweldige groen gesprayde bladzijden. Op internet had ik al het een en ander gelezen over piraten in het boek en dat leek me in ieder geval heel interessant. Daarnaast waren veel mensen enthousiast over de magie die in het boek beschreven staat. 

Sam: Haar bekende serie, Sneeuw als As staat ook bij mij in de boekenkast, zonder het gelezen te hebben. Zo weinig tijd, zo veel boeken! Toen These Rebel Waves uitkwam was ik wel meteen verkocht. Ik kon niet wachten om over een steamy piratenavontuur te lezen, het gevaar en de spanning om te snijden. De cover trok me echt heel erg aan, het prachtige design van de R en V, omhuld met de prachtige planten en het water. Ook op social media en booktube ontplofte de hype voor dit boek. Toch liet ik mezelf geen hoge verwachtingen hebben, want we weten allemaal hoe dat kan lopen.

Schrijfstijl

Kimberly: De schrijfstijl vind ik prettig. Zinnen lopen lekker en het is makkelijk weg te lezen. Wat ik wel wat minder vond, en wat bij heel veel fantasy boeken het geval is, zijn de grote hoeveelheden aan 'nieuwe' woorden. Namen voor landen, geloven, steden, kruiden ga zo maar door. Ik vond deze hoeveelheid iets te groot en het duurde ook bijna het halve boek voor mij om echt bij ieder woordje of naam te weten waar het nu precies over ging. Maar al met al vond ik het wel prettig om te lezen. Ook de indeling van het boek, met de delen, vond ik erg fijn.

Maartje: Ook hier kan ik me vinden in de mening van Kimberly. Door de hoeveelheid namen en termen vond ik het begin van het boek best lastig te volgen. Ik heb op een gegeven moment zelfs een lijstje gemaakt met de belangrijkste karakters, zodat ik snel kon kijken wie wie was. Het boek voelde voor mij ook wel echt als een eerste deel van een serie. Heel veel introductie. De karakters, de wereld, de magie, de religie, de politiek. Sara wil denk ik in dit boek ook heel veel maatschappijkritische boodschappen overbrengen, dus heel vlot loopt het verhaal niet.

Sam: Ook ik vond de schrijfstijl heel fijn. Het was makkelijk en goed te begrijpen. Ik vind het altijd geweldig om te lezen over alle nieuwe soorten landen, magie, spullen en mensen. In tegenstelling tot Maartje en Kimberly vond ik het juist helemaal niet erg om de nieuwe namen te moeten herkennen. Het geeft wat spannends, wat nieuws. Soms raakte ik wel echt even de draad kwijt bij het politieke gedeelte in het boek, dat duurde even voor mij om te begrijpen.  

Verhaalloop

Kimberly: De aanloop van het verhaal is best lang. Veel van het eerste gedeelte van het boek voelt als uitleg. Voor mij was het een iets te lange aanloop. maar toen het verhaal eenmaal goed op gang kwam en de personages mooi samen kwamen was het ook een stuk leuker en vlotter om te lezen. Ik had graag meer van in de stijl van het tweede gedeelte van het boek gezien. Het einde was ook zo abrupt dat je gewoon wel het volgnde deel moét lezen. Iets wat natuurlijk heel slim gedaan is.

Maartje: Zoals ik hierboven al aangaf denk ik dat Sarah met dit boek veel boodschappen over wil brengen, af en toe voelde het daardoor of het verhaal minder belangrijk voor haar was. Ik denk echt dat in boek twee het verhaal pas op gang komt en dat zij, en daardoor wij als lezers, dan de vruchten plukken van de gedetailleerde wereldopbouw in dit deel.

Sam: Omdat het boek drie verschillende perspectieven volgt, is het aan het begin natuurlijk even wennen aan de verschillende situaties van de karakters. Ze leven anders, op andere plekken, hebben andere gewoontes...Ook weer allemaal leuk om uit te vogelen! Het is net een puzzel, zo zie ik het. In de loop van het boek vielen steeds meer stukjes op hun plaats, dat vind ik het leukst. Hoe verder we bij het einde komen, hoe meer je wilt uitvogelen hoe alles nou zit, hoe meer er gebeurd en hoe meer je de karakters leert kennen. Ook waren er wat plottwists in het verhaal die ik echt goed vond bedacht. 

Oordeel

Kimberly: Het boek is wat mij betreft wel een yay. Het was uiteindelijk niet helemaal wat ik er van verwacht had, maar zeker wel de moeite waard. Voor mensen die van echte fantasy boeken houden met een grote, mooi uitgedachte wereld, zullen dit boek absoluut een aanrader vinden. En ik wil ook zeker weten wat verder gebeurd met Vex, Lu en Ben. Dus deel 2 zal dan ook absoluut een plekje gaan vinden in mijn boekenkast zodra deze uit is.

Maartje: Het boek is voor mij een yay. Ik vind dat de super uitgewerkte wereld echt mooi in elkaar steekt en wil zeker weten hoe het verder gaat met de karakters. Vooral de kleine Teo heeft mijn hart gestolen.

Sam: Ook voor mij is het boek zeker een yay! Het is altijd beter als je niet veel verwacht van een boek. Zo krijg je altijd het meest uit het verhaal. De karakters waren heel divers, er waren karakters van verschillende etnische afkomt en LGBTQ karakters. Ook het verhaal was interessant om uit te vogelen, om te bedenken hoe elk karakter zal reageren op een gebeurtenis. Het boek laat ons pijn, verdriet, hartstocht zien, maar ook vreugde, liefde en vriendschap. De wereld was goed opgesteld en nog steeds origineel, met de geheimen die zekere deln van landen behouden. Zeker benieuwd naar boek twee!

Ons oordeel: Yay!!

Alledrie zijn we het er over eens dat dit boek zeker een aanrader is. Ondanks dat sommige puntjes niet helemaal waren zoals we ze misschien het liefst hadden gezien is het een pakkend verhaal met een zeer prettige schrijfstijl. Lezen dus!

Heb jij These Rebel Waves gelezen? Zo ja, wat is jouw mening hierover?



Reacties op: Yay or Nay: These Rebel Waves

Meer informatie

Gerelateerd

Over