Tot en met 7 november a.s. kun je hier je stem uitbrengen op jouw favoriete kinderboeken aller tijden. Deze verkiezing levert De Grote Vriendelijke 100 op, een toplijst met honderd titels die eind november bekend wordt gemaakt.

Kies jouw top 5 uit de geselecteerde titels
Extra vrije keuze
Jouw gegevens
Of log in op Hebban

 
Welke kinderboeken verdienen volgens jou een plek in de Grote Vriendelijke 100? Kies hieronder jouw vijf favoriete kinderboeken. Staat jouw favoriet niet in de lijst? Voer deze dan in onder ‘extra vrije keuze’. Alleen oorspronkelijk Nederlandstalig of vertaald werk komt in aanmerking: van prentenboek tot young adultroman. Wil je stemmen op een kinderboekenserie? Kies dan alleen je favoriete deel uit de reeks. Om te stemmen hoef je geen Hebban-account te hebben. Je ontvangt dan wel een e-mail om je stem te bevestigen.

Over de Grote Vriendelijke Podcast
De Grote Vriendelijke Podcast is de eerste Nederlandse podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur.
Jaap Friso en Bas Maliepaard bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens. In januari 2021 werd een spin-off van de GVP gelanceerd: De Grote Vriendelijke Update, een korter programma met kinderboekennieuws.
Gesponsorde boeken