Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Paul Moorman

De tuin van Yvette

De tuin van Yvette Harkjes is de mooiste tuin van de hele wijk, zo oordeelde de tuinjury van de stad. Een tuin zoals een tuin moest wezen, stond er in het jry rapport. Een tuin om in gezien te worden vond madame Bellefleur, voorzitster van de jury en eigenaresse van de boetiek Florentino. Een winkel vol bloementjes jurken en bloementjestassen, jassen, en bloementjes parasols.

En zo werd de tuin van Yvette Harkjes bezocht door drommen mensen na de beoordeling een dag voor de uitreiking. En op de uitreikingsdag, een dag later dus, moest Yvette Harkjes constateren dat haar tuin toch buiten de prijzen viel en de mooiste tuin van de wijk de tuin van madame Bellefleur was geworden, enkel en alleeen omdat de tuin van Yvette helemaal platgelopen was. Geen tulp die meer overeind stond. Zelfs de rozen waren geknakt en gekneusd. Yvette zuchtte, want elk jaar was toch weer die madame Bellefleur die uiteindelijk met de eer ging strijken. En nu moest ze weer van voren af aan beginnen om volgend jaar de mooiste tuin van de wijk te hebben.
Maar ja, het jaar erop weer hetzelfde. De jury kwam, oordeelde gunstig, maar na het grote publiek was er van de bloemen en planten weinig meer over en weer ging de prijs naar madame Bellefleur.


...

wordt vervolgd

het begin van een kort verhaaltje over de strijd tussen twee aartsrivalen, met een twist aan het eind.
geschreven gewijzigd 3 9 2014

Reacties op: De tuin van Yvette