Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Jaap Boekestein Auteur

Blogpost: Jaap Boekestein

Geisha’s, 1001 nacht, Deel IV en Star Wars Clone Wars

De kogel is door de kerk. Ja, ik ga aan deel IV van de Kadhal (dansende halfzusjes / aartsmagiër)-reeks werken. Er zijn nog vele verhalen te vertellen en een paar ervan heb ik al deels in de computer staan.

Dat betekent dat ik wel dat ik minder tijd aan het schrijven van korte verhalen kan besteden. Het nieuwe verhaal voor Vamp is inmiddels af en opgestuurd. Een ‘Wilde Vaart’-verhaal voor Wonderwaan laat ik even schieten. Wel ideeën maar niets wat er uit springt van ‘Ja, dat moet ik schrijven’. Voor andere Wonderwaan-verhalen heb ik voorlopig nog genoeg tijd, en ik zal ook verhalenwedstrijden met een interessante thema (en publicatiemogelijkheid) blijven overwegen, maar Kadhal IV gaat voorrang krijgen.

 

Nu moet je niet denken dat ik al mijn vrije tijd besteed aan het werken aan mijn nieuwe roman. Zoals ik al diverse malen eerder heb gezegd, ik schrijf voor mijn plezier, en ik wissel het af met genoeg andere pleziertjes.

Vanochtend een prachtige tentoonstelling over geisha’s bezocht in het Volkenkundig Museum te Leiden. Voor iedereen die zegt fantasy/SF te schrijven eigenlijk verplichte kost. Hoe kan je tenslotte vreemde, andere werelden verzinnen als je de bestaande vreemde, andere werelden niet bekijkt? En geschiedenis is een prachtige inspiratiebron. Talloze schrijvers hebben dat al vele malen toegegeven, waaronder George ‘Game of Thrones’ R.R. Martin.

Tip van papa Jaap: iedere fantastische schrijver moet minimaal 2 musea per maand bezoeken. Met een museumkaart zijn de meeste gratis.

Tijdens zo’n museumbezoek kan ik tegelijkertijd mijn fotohobby uitoefenen, en wandelen is nog goed voor de gezondheid ook. Tsk, alleen maar winstpunten. Natuurlijk moet je je dan wel nog even bedwingen niet al die prachtige naslagwerken in de museumwinkels te kopen... (Cappuccino en appelgebak als afsluiting van het bezoek is weer een ander verhaal, maar na al die geestelijke laving heeft het lichaam ook wat nodig.)

 

Verder ben ik nog ‘Throne of the Crescent Moon’ van Saladin Ahmed aan het lezen (een freebee op de laatste Eastercon), wat een absolute aanrader is. Goed geschreven 1001 nacht fantasy. Een genot om te lezen. (Een bespreking zal t.z.t. in Holland SF verschijnen.)

Tja, en ik moet ook die Star Wars Clone Wars nog bekijken, wat best wel een taak is met tig seizoenen. Maar ik hak mij er, met genoeg plezier, doorheen.

 

Soit, dat was hem weer.

 

Moge de Schrijfkracht met u zijn!

 

Grz

Jaap Boekestein

Reacties op: Geisha’s, 1001 nacht, Deel IV en Star Wars Clone Wars