Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Koos Groenewoud

Het lijkt wel een sprookje

Begin 2007 kreeg ik van Rene Koenen van Facility Portal het verzoek om mijn ervaring te delen middels columns. Dat verzoek heeft geleid tot 7 columns. Ze zijn allemaal nog actueel, vandaar mijn besluit om ze te bundelen. Persoonlijk beleef in het meeste plezier aan de column “Verwachtingen”. Dat gaat over een teleurstellende persoonlijke ervaring met een leverancier (het verbouwen van een badkamer, waar ik overigens met aanmerkelijk minder plezier aan terugdenk ;-). De column past in mijn visie op mensen en klanten (volgens Jos Burgers, zijn dat overigens ook vaak mensen). Verder gaat het over:

• De wijze waarop we als bedrijf een eerste indruk maken bij de receptie;

• De manier waarop we omgaan met onze klanten;

• Servant Leadership;

• Professioneel handelen bij de helpdesk;

• Samenwerking tussen bedrijven (Blue Ocean);

• Het belang van zorgvuldig omgaan met sollicitanten.

PS: Een aantal columns zijn terug te vinden in het fraaie jubileum boek wat – onder redactie van Ron Brouwer – is uitgeven ter gelegenheid van het eerst lustrum van Facility Portal. Een woord van dank is overigens ook op zijn plaats. Ron Brouwer heeft de eindredactie van al mijn columns gedaan, alvorens hij zelf als columnist aan de slag ging bij Facility Portal.

Inmiddels zijn we 7 jaar en meer dan 25 columns en recensies (o.a. de boeken van Ben Tiggelaar, Jos Burgers http://www.managementboek.nl/boek/9789089651976/de-wet-van-snuf-jos-burgers#recensies en Jaap Boonstra).

 

Ik schrijf en schreef voor: Leadership Magazine, Managementsite, C.F.O. Magazine (Alex van Groningen) BP4M, HOGIAF Magazine, Contourium Magazine, Facility Management Magazine, Website Focus Conferences, FMI (FMN), Facto Mediabase, Facto Magazine, Facility Portal, Facility-Info, Lustrum uitgave F-MEX, Lerende Leiders, "Focus", het magazine van FIER-FM, de sites van www.BeUnited.nl en www.facilitaireinformatieonline.nl en –last but not least- de Library van Marshall Goldsmith.

Tot slot:Ons boek“AUTHENTIEKE Leiders, ECHTE Leiders”:

183Tips, inzichten en ervaringen over het NIEUWE LEIDERSCHAP (O.a. Robert K. Greenleaf en Marshall Goldsmith).

www.aaa-tfm.nl/AuthentiekeLeidersEchteLeiders.pdf

 

"Knap gedaan om zo’n makkelijk toegankelijk boek te schrijven. Want het is geen sinecure om van leiderschap een verhaal te maken. Jullie hebben dat heel goed gedaan”. Ben Verwaayen, voormalig CEO Alcatel-Lucent

“Een zeer warm aanbevolen boek over spiritualiteit van het leiderschap als een collectieve spirituele bewustwording. Geen boek om in een keer uit te lezen, maar een bladerboek om elke dag een stuk uit te lezen, te overdenken en te spiegelen.

Echt goede leiders zijn ook echte mensen, die met respect, verantwoordelijkheid en compassie voor zichzelf, voor anderen en voor hun omgeving in het leven staan”. Paul de Blot, hoogleraar Business Spiritualiteit Nyenrode

Meer informatie?

Zie www.AAA-TFM.nl

Veel leesplezier en inspiratie gewenst!

Koos Groenewoud 06 2900 8353

http://www.aaa-tfm.nl/organisatieontw.html

Reacties op: Het lijkt wel een sprookje