Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: veravb

IJslandse literatuur

Ik ben zopas terug van een veertiendaagse rondreis in IJsland. Als ik aan IJslandse auteurs denk, komen Arnaldur Indridason en Ysra Sigurdardottir meteen bij me op.

In boekwinkels in IJsland zelf, heb ik de nobelprijswinnaar Halldor Laxness leren kennen. Een Amerikaanse vrouw die literatuurdocente is en ook in de groep zat, raadde me aan boeken van deze schrijver te lezen. Ik zal er veel van de rondreis in tegenkomen. Ik ga dat dan ook doen. Daarnaast is de IJslandse cultuur doordrongen van sagen en legenden over onzichtbare mensen en trollen. Het leuke aan het ontdekken van een ander land, is dat je veel aspecten van dat land kan leren kennen. Bij mij komt de literatuur dan op de eerste plaats, voor de geschiedenis en de geografische aspecten. IJsland is trouwens een aanrader voor mensen die niet op zoek zijn naar zon, zee en strand.

Tijdens mijn rondreis heb ik enkel en bewust Vlaamse en Nederlandse schrijvers gelezen. Het is soms zo verleidelijk om vertaalde thrillers en romans te lezen terwijl er toch genoeg boeken van eigen bodem zijn.

Volgende heb ik gelezen:

- Bob Mendes: Chunnelsyndroom

- Jef Geeraerts: De zaak Alzheimer

- Tommy Wieringa: Joe Speedboot

- Ingrid Oonincx: Nickname

- Tomas Ross: De zesde mei

En nu ga ik eens zoeken of Bol.com ook boeken van Halldor Laxness heeft.

Reacties op: IJslandse literatuur