Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Marjolein van der Gaag Auteur

Blogpost: Marjolein van der Gaag

In de schrijfflow

De ene keer is het ploeteren voor een paar regels. Dan kan ik beter mijn laptop dichtklappen en een flinke wandeling gaan maken met mijn hond. Maar gelukkig zijn er ook genoeg dagen dat mijn vingers als een bezetene over het toetsenbord vliegen. Het enige dat ik dan wil is door, door, door. Ik vergeet de vuile was en negeer de hagelslag die overal om me heen om de grond ligt van het ontbijt van de kinderen. Dat kan allemaal wel wachten. Mijn hersenspinsels niet. Die moeten eruit. Pas als dat is gebeurd, word ik weer rustig.

Gisteren zat ik weer in zo'n heerlijke schrijfflow. Drieduizend woorden, in een paar uur tijd rolden ze zo uit mijn mouw. Met een voldaan gevoel sloot ik mijn computer af. Dan is het overigens afwachten of ik de volgende dag nog net zo blij ben met het resutaat. Maar vandaag zit ik nog steeds met een grote glimlach op mijn gezicht. Drieduizend woorden nagelbijtende spanning is mijn nieuwste manuscript rijker. In totaal staan er nu 52.000 woorden op papier. Ik heb nog een heel stuk te gaan, maar droom er alvast van dat dit hem nu echt gaat worden, een heuse bestseller... Hopelijk denken mijn lezers er straks hetzelfde over.

Reacties op: In de schrijfflow