Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Maaike Ravenstein

Kennismaking met een ontspoorde lezeres

Dit is mijn eerste blogpost. En eerlijk gezegd vind het best wel spannend. Niet dat ik niet weet wat ik moet schrijven. Ik ratel gewoon een eind weg, en dan komt er vanzelf wel wat op het scherm te staan. Maar zo voor een eerste blogpost wil ik het toch wel goed doen.

Misschien kan ik maar beginnen met vertellen wie ik ben.

Het zal niemand verbazen dat mijn naam Maaike is. Ik doe niet aan gekke bijnamen of pseudoniemen. Ik ben ik, en ik ben al stapelgek genoeg van mezelf.  Op dit moment studeer ik af aan de HAN, richting HBO rechten. Een richting die echt bij mij past, want bij Rechten moet je lezen. Heel erg veel lezen. Love it! Want ik hou echt heel erg van lezen

Ik lees veel, en ik lees graag. Heel erg graag. Wanneer ik een boek lees dan waan ik me in een compleet andere wereld. Hoe leuker het boek, hoe meer ik erin verdiept raak. En ja hoor, dat is echt heel handig, soms, nou ja, soms ook niet, zeg maar meestal niet. Want wanneer lees ik? Nou ja bijvoorbeeld als ik onderweg ben van stage naar huis, dus in de bus en in de trein. En dan is het zo spannend dat ik bijna vergeet om uit te stappen. Dit is gelukkig nog niet gebeurt. Wel dat ik in slaap gevallen ben en daardoor de halte heb gemist (oeps). Maar ook als ik bijvoorbeeld een stuk moet lopen dan hou ik graag een boek in de hand. Echt waar? Ja echt waar. En nee, die lantaarnpaal heb ik dan niet gezien. Net zo min als de stoep die opeens ophield of de meneer die met grote haast voorbij kwam snellen – blunder – schaamrood – faalactie! Conclusie, ik lees echt overal.

Toen ik nog jong was kon ik me geen wereld voorstellen zonder boeken. Nu ben ik alweer 26 jaartjes oud en nog steeds kan ik me geen wereld voorstellen zonder boeken. Het genre dat ik lees is iets veranderd, maar niet zo heel veel sinds mijn 12/13e. Niet elk boek weet me echt te raken. En de laatste keer dat ik een traantje heb gelaten bij een boek is al weet ik veel hoe lang geleden – oke ik weet het nog precies, 14 jaar geleden, harry potter en de orde van de feniks, moment dat Sirius Zwart door het gordijn valt en overlijdt, guilty – Ik voel me nu echt opeens heel erg oud. Oef.

Door de boeken die ik lees heb ik een ontzettend levendige fantasie ontwikkeld. Soms voel ik me nog steeds een kind. Daarnaast geloof ik echt dat door de boeken die ik gelezen heb, ik beter heb leren schrijven. Iets wat me zeker van pas is gekomen op mijn opleiding. Ik lees niet altijd evenveel. Maar de laatste paar maanden merk ik dat ik echt in een stroomversnelling ben geraakt en ontzettend veel aan het lezen ben. Alleen lezen is leuk, maar mijn mening kunnen delen over de boeken die ik lees is ook hartstikke leuk. Ik ben geen type dat dweperig gaat doen over een boek. Ik wil eerlijke, rechtdoorzee en goede feedback geven over de feedback die ik lees, zodat mensen zich echt een oordeel kunnen vormen over de boeken, en niet teleurgesteld zijn als het boek niet voldoet aan hun verwachtingen. Dit is mij helaas wel een paar keer overkomen. Dan lees je hoe geweldig het boek is, en dan lees je het zelf en vraag ik me af, “was dit nou alles?”

Dat was het stukje inzicht in mijn gekke brein. Ik wil gaan proberen om van de boeken die ik lees een korte review te schrijven en hoor graag meningen van anderen. Lezen doe je niet alleen, maar brengt toch ook zeker mensen bij elkaar!

Reacties op: Kennismaking met een ontspoorde lezeres