Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over 26 letters, een stuk of wat leestekens en Muse

“Wat lees je het liefst?” Die vraag heb ik de afgelopen jaren al heel wat keren gesteld aan mensen. “Oh … van alles”, is vaak het antwoord. Maar ook: “Ik lees eigenlijk niet zo veel. Daar heb ik geen tijd voor”. Of: “Ik heb nog zóóóóveel boeken die ik niet heb gelezen …” En mijn reactie: “Mag ik je dan toch vertellen waar mijn boeken over gaan? Je bent er nu toch ...” Er zijn inmiddels heel wat bezoekers van Castlefest, Elf Fantasy Fair en dergelijke evenementen die dit van mij zullen herkennen.

Het is allemaal begonnen toen ik van de ene op de andere dag – het was 4 augustus 2010, dat weet ik nog heel goed want dat onthoudt Microsoft Word allemaal – besloot om een boek te gaan schrijven. De eerste woorden die ik toen op mijn notebook intikte, mondden in april 2014 uit in het boek Drakenbloed. ‘Goh …,’ hoor ik je nu denken. ‘Was dat dan je eerste boek?’ Nee, het is zelfs mijn derde. Dat ligt nogal ingewikkeld, want mijn eerste boek Slangenkuil is eigenlijk het tweede en mijn tweede boek ID-crisis het eerste. Snap je het nog?

Feit is dat ik sinds die eerste paar woorden verslaafd ben geraakt aan het schrijven. Het is niet zo dat het mijn leven beheerst – nou ja, een beetje dan – maar die 26 letters laten me niet meer los. Het is zelfs zo dat als ik mijn favoriete muziek hoor (alles van de Engelse band Muse), er spontaan allerlei scènes in mijn hoofd ontstaan. Zoals de scène met de draak Skeira in Drakenbloed. Dat stuk heb ik geschreven toen ik doodziek was, bleek achteraf: een vette griep met 40° koorts. Blijkbaar werd het nummer Exogenesis Part 1 op dat moment afgespeeld, want het nummer is sindsdien voor mij onlosmakelijk met Skeira’s moeizame klim naar de grot met haar ei verbonden.

Ook bij het schrijven van mijn vierde boek Vuurstorm – ja, echt mijn vierde, uitgekomen begin augustus van dit jaar – speelde de muziek van Muse een grote rol. Als ik hun muziek hoor, bevind ik mij direct in de wereld van Kit Guardner – het hoofdpersonage in mijn SciFi-detectives.

Nu ben ik tussen mijn dagelijkse vertaalwerkzaamheden door alweer druk bezig met het volgende Kit Guardner-verhaal. De titel is al bekend: Doodvonnis. Ik streef ernaar om het boek begin augustus 2015 op Castlefest te presenteren.

Toen ik de aankondiging van de boekverkiezing op Hebban.nl voorbij zag komen, had ik niet direct het idee dat dit iets voor mij zou zijn. Aangenaam verrast was ik dan ook, en vooral trots, dat zowel Drakenbloed als Vuurstorm op de verkiezingslijst zijn geplaatst. Hoe deze verkiezingsstrijd gaat aflopen? Tja, de tijd zal het leren, want ik schrijf dan wel over de toekomst, maar ik heb helaas geen glazen bol. Wat ik wel weet, is dat de lijst barst van de fantastische boeken. Ik wens iedereen die gaat stemmen dan ook heel veel sterkte, succes en wijsheid bij het maken van een keuze!

Wil je meer weten over Pepper Kay? Surf dan naar www.pepperkay.com. Heb je vragen? Aarzel niet om ze te stellen. Ik beantwoord ze graag!

Liefs,                                                                                                                                                                                   Pepper :-)

Reacties op: Over 26 letters, een stuk of wat leestekens en Muse