Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Jakyro

From England With Love (1)

Het afgelopen jaar heb ik het ongeluk gehad dat mijn vriendin een jaar naar Engeland moest gaan voor haar opleiding tot arts. Op 30 juli 2013 vertrok ze met de auto richting Watford op zoek naar een woonst om dan op 1 augustus ‘zorgeloos’ te kunnen beginnen in de NHS in Watford. Het geluk daarbij was dat ik dus een heel goede reden had om met regelmatige tussenpozen (bijna maandelijks) naar Engeland te reizen. In de eerste plaats natuurlijk om mijn vriendin regelmatig te kunnen zien, maar natuurlijk ook om Engeland te bezoeken en te ontdekken. Londen is natuurlijk de beste plaats om mee te beginnen, maar daarnaast hebben we samen ook veel andere leuke zaken gezien en ontdekt die je als ‘gewone’ toerist minder vlug zal vinden en bezoeken.

Het heeft er ook voor gezorgd dat ik het laatste jaar regelmatig een boek in Engeland heb opgepikt. Ik heb ondertussen ook al meerdere reviews van de gelezen Engelstalige boeken hier op Hebban neergepend. Deze reviews waren voor Terry Hayes 'Ik ben pelgrim' en Jo Nesbo 'De Zoon' .

De Engelse taal is zeker geen obstakel om ook in de toekomst Engelstalige boeken te blijven lezen (hoewel ik met toegeven dat ‘Ik ben Pelgrim’ niet altijd even makkelijk was). Het voordeel is dat je je keuze ermee verruimd want niet alles wat in het Engels verschijnt zal later ook in het Nederlands verschijnen (vermoedelijk zal dat vice-versa ook gelden). Bovendien zullen Engelse vertalingen vaak eerder verschijnen dan de Nederlandse (zoals bijvoorbeeld het geval was voor ‘Ik ben Pelgrim’ en ‘De Zoon’) en zijn boeken in Engeland nu eenmaal goedkoper.

Tijdens mijn laatste trip heb ik enkele nieuwe Engelstalige boeken gekocht waar ik nog een tijdje zoet mee ben. Sommige hiervan zijn (nog) niet verschenen in België en zullen mogelijk nooit vertaald worden. Het heeft mij geïnspireerd om met deze blogpost te starten om dergelijke boeken toch een review te kunnen geven. Een eerste review kan waarschijnlijk één van de komende dagen verwacht worden en gezien het boekenarsenaal dat nog in mijn boekenkast staat zullen er daarna nog volgen. Eenmaal ik die heb afgewerkt kan ik beginnen aan de Engelstalige boeken die mijn vriendin het laatste jaar heeft gekocht.

Over twee weken zal mijn vriendin eindelijk terugkeren en zal ze haar opleiding in België verder zetten. We zijn ondertussen beiden een beetje verliefd geworden op Engeland en het staat nu al vast dat we zeker nog zullen terugkeren naar Engeland. Ook in de toekomst kunnen dus nog reviews verwacht worden van Engelstalige boeken.

Reacties op: From England With Love (1)