Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Highlights #35

Genderproblematiek in de literatuur, het langverwachte vervolg op Stieg Larssons Millennium-trilogie, mooie verhalen van Mart Smeets en een vooruitblik op september. Hebban verzamelt wekelijks de belangrijkste redactionele hoogtepunten voor jou. En de populairste boeken op basis van de bezoekersaantallen. Dit zijn de highlights van week 35.

Pseudoniem of pseudoniet?

Eens in de zoveel tijd laait de discussie over gelijkheid tussen de seksen in de literatuur weer op. Hoe serieus worden vrouwelijke auteurs genomen, hoe dragen uitgevers en recensenten bij aan de discussie en in hoeverre speelt het gebruik van pseudoniemen een rol in de genderproblematiek in boekenland? Hebban-redacteur Lindy de Jong ging op zoek naar antwoorden.

 

Exclusieve voorpublicatie van Millennium 4

Na de exclusieve publicatie van David Lagercrantz' Millennium Dagboek, had Hebban ook de Nederlandse primeur met de een voorpublicatie van het lang verwachte vierde deel van Stieg Larssons Millennium-reeks: Wat ons niet zal doden. Een goede zet. Het fragment werd de afgelopen week meer dan 2.000 keer gelezen.

 

De beste verhalen van Mart Smeets

Geliefd en gehaat, bewonderd en verguisd. Vier woorden die van toepassing zijn op het icoon van de Nederlandse sportjournalistiek Mart Smeets. Tientallen jaren was hij hét gezicht van Studio Sport, schreef columns voor een handvol kranten en werkte ondertussen onverstoord aan een enorm oeuvre sportverhalen. Zijn beste longreads zijn nu gebundeld in Verhaal halen en eentje ervan lees je in z'n geheel op Hebban. En we geven vijf gesigneerde exemplaren weg! 

 

Interview met Jeroen van Inkel

Diskjockey Jeroen van Inkel is niet alleen een rappe prater, maar ook een snelle schrijver. In maart 2014 debuteerde hij met de thriller Kortsluiting en nu ligt al enkele weken de tweede, Verwarring, in de winkel. Kritiek vergelijkt hij met luidsprekers. 'De een houdt meer van bastonen, de ander gaat voor de hoge.' 

 

Verwachte boeken in september

Vlak voor het begin van een nieuwe maand selecteert de redactie van Hebban voor elke categorie zeven in het oog springende titels. In deze tweede aflevering gidsen onze experts je door de verwachte boeken van de maand september, waarin het nieuwe boekenseizoen traditiegetrouw van start gaat.

De populairste boeken

  1. Wat ons niet zal doden - Millennium 4 van David Lagercrantz (vorige week: 4)
  2. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes (1)
  3. Het meisje in de trein van Paula Hawkins (2)
  4. Passagier 23 van Sebastian Fitzek (7)
  5. Wie storm zaait van T.C. Boyle (-)
  6. Springvloed van Cilla & Rolf Börjlind (3)
  7. Onderweg met Roadie van Thomas Acda (-)
  8. Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson (-)
  9. De hondenmoorden van Jens Henrik Jensen (-)
  10. De grenzeloze van Jussi Adler-Olsen (9)

 

De expert- en gastcolumns

 

Eerdere Hebban Highlights: week 34, week 33.

 



Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1153 volgers
565 boeken
26 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Highlights #35