Giveaway

 • Geplaatst

  06-11-2019
 • Einddatum

  12-11-2019

Schrijf je in voor de leesclub met 'Pastorale' van Stephan Enter

Op 1 november verscheen Pastorale van Stephan Enter. De auteur debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Zijn eerste roman liet toen nog even op zich wachten, in 2004 kwam Lichtjaren uit. Bij zijn derde boek Grip was het raak; het kreeg nominaties voor de Librisprijs en AKO Literatuurprijs, won de Gouden Boekenuil Lezersjuryprijs en F. Bordewijk-prijs. Ook brak hij hiermee door bij het grote publiek.

Intussen is Enter niet meer weg te denken uit het Nederlandse boekenlandschap. Pastorale gaat over een eerste, onmogelijke en onhandige verliefdheid. Over een poging  het geluk van je vroegste kindertijd terug te vinden. Over de vraag waar je je woede laat als het land dat je als KNIL-militair hebt gediend je wegstopt in een voormalig concentratiekamp. En uiteindelijk handelt Pastorale over geworteld zijn, en wat te doen als die wortels rot blijken.

Het boek

Zomer, jaren '80. Oscar en Louise, broer en zus, zijn opgegroeid op een vervallen landgoed nabij een dorp dat uit twee delen bestaat: een gereformeerd en een Moluks deel, waarvan de leden elkaar met achterdocht bezien. Oscar, in zijn voorlaatste schooljaar, kijkt uit naar het moment waarop hij net als zijn zus kan gaan studeren en de verstikkende saaiheid van de streek achter zich kan laten. Louise komt terug uit haar studiestad en vraagt zich af of afstand ten aanzien van haar geboorteplek en opvoeding haar de juiste inzichten heeft verschaft.

Leesfragment

Maakt bovenstaande beschrijving jou nieuwsgierig naar Pastorale? Bij Hebban kun je je niet alleen inschrijven voor de leesclub, waarvoor we 15 exemplaren uitdelen, maar ook alvast een sneak preview lezen van het eerste hoofdstuk.

Lees hier een sneak preview van Pastorale

Doe je mee?

We hebben 15 leesexemplaren beschikbaar voor deelnemers aan deze leesclub. Ben jij enthousiast over dit boek, vul dan onderstaand inschrijfformulier in en zet in het opmerkingenveld wat je motivatie is om voor dit boek mee te doen met een leesclub!

Lees ook: Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Tip: zorg voor een ingevuld en actief Hebbanprofiel met boeken op je planken en minimaal een paar recensies, dan maak je meer kans op deelname.

Neem alvast een kijkje in de leesclub van Pastorale

De voorwaarden

 • Ga je op vakantie? Schrijf beter niet in.
 • Lees de Gefeliciteerd-mail die je bij inloting ontvangt goed door.
 • De leesclub start meteen na de Gefeliciteerd-mail, dus duik het Leesclubcafé in zodra je die ontvangt.
 • Word je ingeloot, dan verwachten we gedurende de volledige looptijd van de leesclub actieve deelname van je in alle onderdelen (café, discussie en recensie)
 • Heb jij nog geen Hebban-account, maar wil je wel graag meedoen met deze leesclub, dan maak je een account aan en schrijf je alsnog in.
 • Meedoen met een eigen exemplaar kan altijd, inschrijven is dan niet nodig, meld je in Leesclubcafé.
 • Check je spambox regelmatig als je inschrijft voor projecten en acties.
 • Het gaat altijd om een papieren boek, tenzij anders aangegeven.
 • Dit zijn de leesclubvoorwaarden.
 • Inactiviteit na ontvangst van het boek zal leiden tot uitsluiting van deelname aan toekomstige leesclubs en winacties.
 • Je bespreekt het boek altijd met respect.

Account maken

Reacties op: Schrijf je in voor de leesclub met 'Pastorale' van Stephan Enter

Gerelateerd