Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

11 new nonfiction books even fiction readers will love

door Hebban Ready to Read 1 reactie

Op het Ready to Read-kanaal op Hebban inspireren we je regelmatig om eens een Engelstalig boek uit te proberen. In deze listmania verrassen we je met 11 non-fictie boeken die ook zeker in de smaak zullen vallen bij die-hard fictielezers.

When Breath Becomes Air – Paul Kalanithi 

Paul Kalanithi was een naïve arts in opleiding met een specialisatie in neurologie, tot hij werd geconfronteerd met de diagnose longkanker. In zijn boek When Breath Becomes Air gaat hij op zoek naar de werkelijke betekenis van het leven. Het boek werd postuum gepubliceerd, kwam inmiddels in aanmerking voor vele prijzen en staat sinds publicatie in de bestsellerlijst van de New York Times.
Hidden Figures – Margot Lee Shetterly

Heb je ooit gehoord van het geheim van NASA? Vier Afro-Amerikaanse vrouwen die briljante wiskundigen waren. Zonder hen had Neil Armstrong nooit een voet op de maan kunnen zetten. In het boek Hidden Figures, dat ook zeer succesvol werd verfilmd, maak je kennis met het fascinerende verhaal van Dorothy, Mary, Katherine en Christine. 


Hillbilly Elegy – J.D. Vance

Iedereen heeft een bijzondere band met zijn woonplaats; nostalgische gevoelens bij plekken die je door de jaren heen hebt zien veranderen of speciale herinneringen. In Hillbilly Elegy van J.D. Vance gaat de auteur op zoek naar de normen en waarden van Middletown (Ohio). Door zijn persoonlijke verleden uit te zoeken, gaat Vance op zoek naar de vooroordelen van het dorp.


Killers of the Flower Moon – David Grann

Journalist David Grann verdiepte zich in een onderzoek naar specifieke moorden in het boek Killers of the Flower Moon. De informatie waar de lezer mee geconfronteerd wordt, zou rechtstreeks uit een bloedstollende thriller kunnen komen. In de jaren '20 stond Osage County bekend als een waardevolle bron rond olie, maar er werden steeds meer mensen dood aangetroffen die een link hadden met deze tak van industrie. De filmrechten van het boek zijn inmiddels verkocht en Martin Scorcese en Leonardo Dicaprio worden genoemd als verantwoordelijke producenten.


The Road to Little Dribbling – Bill Bryson

Twintig jaar na zijn succesvol boek Notes from a Small Island, publiceerde Bill Bryson een nieuw boek over zijn geliefde Groot-Brittannië. Dus gaat Bryson opnieuw op pad als een atypische reiziger die overal gevaar inziet. Met een scherpe visie en een flinke dosis humor moppert hij er op los als Amerikaan die zich tussen de Britten bevindt.


Lab Girl – Hope Jahren

Hope Jahren heeft een enorme passie voor haar werk. In het boek Lab Girl blikt de auteur terug op haar jeugd op het platteland van Minnesota en hoe ze door de aanmoediging van haar vader heil zocht in de wetenschap. Maar deze wetenschapper stopt ook haar hart in het werk, waardoor de kille omgeving van de wetenschap wegsmelt.


 

Love Warrior – Glennon Doyle Melton

In 2016 werd het boek van Glennon Doyle Melton verkozen tot een van de speerpunten van Oprah's Book Club. De auteur dacht dat ze het allemaal had; drie vrolijke kinderen, een ambitieuze man en een succesvolle start van een carrière als schrijfster. Tot haar man zijn ontrouw opbiechtte en het huwelijk uit elkaar viel. In Love Warrior doet Doyle Melton verslag van haar strijd om uit het dal van liefdesverdriet te kruipen.


The Undoing Project – Michael Lewis

Veertig jaar geleden schreven psychologen Daniel Kahneman en Amos Tversky een serie papers die de perceptie van Big Data voor altijd zou veranderen. In The Undoing Project belicht Michael Lewis de bijzondere band tussen deze wetenschappers en hoe hun theorieën invloed hebben op ons gedrag vandaag de dag.The Glass Universe – Dava Sobel

Nog meer powervrouwen in de wetenschap treffen we aan in het boek The Glass Universe. Dava Sobel vertelt het verhaal van verschillende vrouwen die bij de Harvard Observatory hun bijdrage aan de astronomie hebben gedaan. Zo maakt de lezer kennis met  Dr. Cecilia Helena Payne-Gaposchkin, die in 1956 de eerste vrouwelijke professor in de astronomie werd aan Harvard University.The Moth: All these wonders 

The Moth is in een fenomeen wat betreft korte en waargebeurde verhalen. In de editie All these wonders komen bekende en onbekende stemmen aan het woord. Zo lees je het verhaal van een astronaut die Pluto vanuit de ruimte zag en is er ook aandacht voor het verhaal van een vrouwelijke spion die alles op alles zette om informatie voor thuisland te verzamelen. 


Jane Austen: The Secret Radical – Helena Kelly

Jane Austen een rebel? Ja, volgens auteur Helena Kelly verdient het werk van de bekende schrijfster een nieuwe en frisse blik. In haar boek Jane Austen: The Secret Radical verklapt Kelly hoe we op zoek kunnen naar de werkelijke identiteit van de vrouw die over grote huizen en heftige liefdes schreef.
Over de auteur

Hebban Ready to Read

52 volgers
0 boeken
0 favorieten
Specialist


Reacties op: 11 new nonfiction books even fiction readers will love

 

Gerelateerd