Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

14 boeken over Johan Cruijff

door Lindy (Hebban Crew) 1 reactie
In het bijzijn van zijn familie is oud-voetballer Johan Cruijff vandaag in Barcelona overleden. In oktober vorig jaar maakte Cruijff bekend dat hij leed aan longkanker. Over de legendarische ‘nummer 14’ zijn tientallen boeken verschenen. Hebban selecteerde er, hoe kan het ook anders, veertien.


Eind dit jaar verschijnt Cruijffs autobiografie bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Dat werd eind 2015 in ieder geval nog als streefdatum genoemd. Volgens Boekblad kreeg Cruijff bij het schrijven ondersteuning van een ghost writer: chef sport van De Telegraaf  Jaap de Groot. Boudewijn Poelmann, directeur Novamedia (het moederbedrijf van Nieuw Amsterdam) verklaarde eerder tegenover Boekblad: 'De band tussen Novamedia en Johan Cruijff is hecht en kent al een langere geschiedenis. Wij waarderen het vertrouwen van Johan en zijn management in Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Ik verheug me enorm op dit boek. Ik denk dat veel mensen, net als ik, graag meer willen weten van Johan en van alles wat hij in zijn imposante carrière heeft meegemaakt.'  

Eerder verschijnt in juni 2016 al een portret van Cruijff in het boek De mythe van de verlosser van Edwin Winkels. Hij emigreerde als jonge journalist naar Barcelona in 1988, hetzelfde jaar dat Cruijff er trainer werd. De twee ontmoetten elkaar met grote regelmaat voor interviews en informele gesprekken, op persconferenties en bij spontane ontmoetingen. In zijn boek schetst Winkels een beeld van Cruijff als de persoon die hij naast Neêrlands bekendste voetballer en Nederlander ooit was.  

Wie alvast meer wil lezen over de legendarische Cruijff vindt hier een lijst met veertien boeken over de oud-voetballer, van portret tot zijn gevleugelde uitspraken.  

Bekijk de lijst hier


Bron:
Boekblad 

© Foto: Cruyff FoundationOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 14 boeken over Johan Cruijff

 

Gerelateerd

Overig

Boeken over Johan Cruijff

op 24 maart 2016 door Lindy (Hebban Crew) 14 boeken 0 volgers 1 reactie 1 like
Gesponsorde boeken