Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

21% btw, een waardeloos idee: teken de petitie!

door Hebban Crew 48 reacties
De nieuwe regeringscoalitie is van plan de btw op boeken flink te verhogen, van negen naar eenentwintig procent. Dat betekent dat boeken duurder gaan worden. Wij leggen ons daar niet bij neer! Teken jij ook de petitie tegen de verhoging van btw op boeken? De teller loopt al richting de 200.000 handtekeningen. Maar we zijn er nog niet! Doe je mee?

Afgelopen week werd bekendgemaakt dat de nieuwe coalitie tussen PVV, VVD, NSC en BBB de btw op de meeste culturele goederen wil verhogen. Niet alleen worden kaartjes voor het theater en de bioscoop duurder, maar ook boeken worden duurder: de btw wordt verhoogd van negen naar eenentwintig procent. En dat is gek, want in het regeringsakkoord staat ook dat leesvaardigheid in het onderwijs moet worden bevorderd én dat de bevordering van Nederlandse taalvaardigheid een kerntaak wordt van het Hoger Onderwijs.

Boeken lezen is van belang voor jong en oud, voor de ontwikkeling van een brede belevingswereld, jezelf in andermans schoenen leren zetten, het verbreden van kennis en de ontwikkeling van lees- en taalvaardigheid. Een verhoging van btw op boeken zal er onvermijdelijk voor zorgen dat boeken duurder en dus minder toegankelijk worden.

Vind jij btw-verhoging op boeken ook een waardeloos idee? Teken nu de petitie via onderstaande knop zodat we er met zijn allen voor kunnen zorgen dat boeken zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk blijven voor iedereen!

TEKEN NU

Wil je laten zien dat je het niet eens bent met de voorgenomen plannen van het nieuw te vormen kabinet, download dan de mediakit. Hierin vind je beeldmateriaal voor social media, een poster om uit te printen en een frame voor je profielfoto.

Download de mediakit

Kleurt jouw social media ook al rood?

Download de mediakitOver de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 21% btw, een waardeloos idee: teken de petitie!